Лечков: Трябва да се даде шанс на всички отбори за Висшата лига, държавата да отдели пари за терени и осветление


Лечков: Трябва да се даде шанс на всички отбори за Висшата лига, държавата да отдели пари за терени и осветление
Снимка: БГНЕС

766 0

"Лично мое мнение е, че трябва да се даде шанс на всички отбори за Висшата лига, но да отговарят на критериите. Едни от основните критерии трябва да са осветление и добър терен". Това заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков в сутрешния блок на bTV по повод идеята за създаване на Висша лига в България.

"Няма значение как се казва, трябва да се концентрираме върху критериите, един клуб трябва да има всичко от –до. Трябва да има квалифицирани треньори, Про лиценз и т.н. Колко отбора отговарят сега на тези изисквания? През всичките години сме правили компромиси с тези неща.

Лечков коментира и дали държавата трябва да вземе участие и да помага за развитието и подобряване качеството на българския спорт. "Нека да кажем къде е ролята на държавата. По наше време имахме много лишения. Сега има недостиг на деца, които да спортуват. Имаме сравнително добра база, но няма желаещи. Промениха се доста нещата. Държавата повече от 25 години се е оттеглила като орган. Трябва да се намеси по-основно и да отдели пари за осветление и терени."

Според Лечков президентът на БФС Борислав Михайлов се справя добре на поста си. "Мисля, че Боби Михайлов се справя добре. Ако някой иска да го смени, има си начин- събира 230 подписа, казва предварително каква е програмата, кое ще бъде новото лице и така."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички