Лечков: Не го мислете Бербатов, трупа си парички и му е добре


Лечков: Не го мислете Бербатов, трупа си парички и му е добре

2205 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори и пред "Преса“ относно обвиненията, които Любослав Пенев отправи към него. В неделя Пенев атакува остро петима членове на Изпълкома, сред които и бившия му съотборник. Според Любо именно Лечков е човекът, отказал Димитър Бербатов от националния отбор.

Г-н Лечков, вярно ли е, че като отговорник за националния отбор сте посетили лагерите на тима два пъти за три години?

- Вижте, нали в последните години всички треньори искаха да им оставяме пълна свобода на работа. Това ако не е пълна свобода, здраве му кажи! Любо определяше тактиката, той избираше кой да играе, на кого да прати повиквателни, каква да е подготовката - всичко! А сега, когато трябва да понесе конкретна отговорност за слабите резултати, му вижте реакцията. На крива ракета Космосът й пречи!

Пенев каза, че е учуден как сте на свобода при всички дела, водени срещу вас.

- Няма какво да коментирам личните му нападки. Това, което гледахме в телевизионното студио, беше някакъв „Биг брадър“, някаква жестока клюкарщина. А защо според вас тези неща ги казва сега? Защо не ги спомена преди седмица, две седмици, една година? И къде в цялото му изказване спомена конкретно футбола? В европейската история няма такъв треньор, който е уволнен и веднага се захваща да хвърля кал и помия по ръководството. Но това му е нивото на човека, душичката му е такава. Едно е да сме колеги в националния тим, съвсем друго е да имаме отношения на работодател и работник. Защо Любо не каза нищо преди 3 години, когато - да, това са фактите - аз го предложих за национален селекционер? Защо не се обади преди година, когато само аз се застъпвах за него пред всички? Но не искам да продължавам, питайте ме нещо конкретно за футбол.

Обвинението, че сте предизвикали отказването на Димитър Бербатов от националния отбор, е съвсем конкретно.

- Той сам се отказа от тима! Защо мен трябва да ме държат отговорен за чуждите постъпки? А Любо Пенев, вместо толкова да ме критикува, да се види, че не спечели никакви точки в квалификациите. И да си носи кръста. Не ми стига фронтът с Пенев, а сега искате от мен да отварям и фронт с Бербатов. Вижте, всеки си взема сам решенията. Бербатов вече три години го няма, какво се присетихте за него само защото Любо Пенев е решил да го намесва в разговор? И какво иска да каже? Че с Бербатов в състава щяхме да бием Малта? Че щеше да вкара дузпата за 2:1?

Може би точно така щеше да стане.

- Ами голяма работа! Помните ли, когато Димитър играеше за България?

Да.

- Е, имахме ли резултати тогава? Класирахме ли се на голямо първенство?

Не.

- А защо преди 20 години, когато аз играех футбол, не се отказах от България, въпреки че имаше случаи да ме съсипват от критки? Не го мислете толкова Бербатов, не се притеснявайте за него. Той сега си е в Монако или там, където живее, трупа си паричките, играе си футбол и си му е добре. А като той беше в състава, аз ли им пречех да постигат резултати? Дълго време си мълчах, понеже съм толерантен, и сега си патя заради това. Но стига толкова мълчание! С този национален отбор изхарчихме Стоичков, изхарчихме Херо, употребихме Стойчо Младенов, Пламен Марков, дори Любослав Пенев с неговата малка душичка го изхарчихме. Е, кой е доволен от това нещо? Кой го иска? Кой е щастлив от празния ни стадион? Никой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички