Крумовград и Ботев Пловдив спретнаха зрелище с 5 гола (3 признати), 2 дузпи и 1 червен картон (ВИДЕО)


Крумовград и Ботев Пловдив спретнаха зрелище с 5 гола (3 признати), 2 дузпи и 1 червен картон (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

2301 0

Отборът на Крумовград победи Ботев Пловдив с 2:1 в сблъсък от 21-вия кръг на Първа лига, който се проведе на Спортен комплекс "Никола Щерев - Старика".

Мачът бе много интересен и предложи на зрителите 5 гола, 3 от които бяха признати, 2 дузпи и 1 директен червен картон.

Крумовград

В герой за състава на Станислав Генчев се превърна Алекс Колев, който се отчете с две попадения, първото от които бе истински шедьовър. Георги Николов пък вкара дебютен гол за "жълто-черните", който бе негов девети от началото на сезон 2023/24 в Първа лига.

5 гола (3 признати), 2 дузпи и 1 червен картон!

Още в шестата минута доскоро спряганият за Левски - Алекс Колев, откри резултата с феноменален гол. Нападателят тръгна от центъра на индивидуален пробив, стигна но около 27-8 метра от вратата и "дръпна спусъка" с левия крак. Топката се отби от левия страничен стълб и след това опъна мрежа от другата страна - 1:0 за Крумовград! (ВИДЕО)

Малко след това Антонио Перера шутира от малък ъгъл, а Янко Георгиев спаси с една ръка. Николай Минков имаше възможност да изравни при добавката, но не успя да нанесе добър удар и кълбото се отби от лявата греда.

В 23-тата минута новият нападател на Ботев - Георги Николов, бе изведен зад отбраната на домакините, а излезлият напред Георгиев го фаулира и Георги Кабаков посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби именно Николов, който стреля в средата на вратата и така откри головата си сметка за "канарчетата" - 1:1!

Между 66-ата и 77-ата минута две попадения на Самуел Акере бяха отменени правилно заради засади. В 85-ата Клайдер Машадо копна топката от малък ъгъл, а Ивелин Попов я изчисти с глава пред голлинията.

Секунди преди края на редовното време Кабаков отсъди 11-метров наказателен удар за Крумовград! Първо Матвей Игонен се намеси решително, за да отрази директен шут от пряк свободен удар. След това Алекс Колев опита да добави с глава, а топката се отби в протегнатата ръка на Дилън Мертенс и това означаваше дузпа и директен червен картон за нидерландеца. Зад топката застана Колев, който не сбърка, вкарвайки втория си гол в двубоя за крайното 2:1!

*Със спечелените три точки тимът на Станислав Генчев събра актив от 27 и така се изкачи до деветото място във временното класиране. Този на Душан Керкез пък остана на осмата позиция със сбор от 29 пункта.

*За Крумовград предстои гостуване на Локомотив София (25.02., 14:30 ч.), а Ботев Пловдив ще бъде домакин на Етър Велико Търново (23.02., 17:30 часа).

По-късно днес, 18-и февруари, ще се изиграят още два мача от 21-вия кръг на Първа лига - Славия срещу Берое (14:30) и Пирин Благоевград - Левски (17:00).

Четете всички последни новини от българския футбол в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички