Красимир Балъков разказа пред поляци защо е решил да поеме ЦСКА 1948


Красимир Балъков разказа пред поляци защо е решил да поеме ЦСКА 1948
Снимка: Getty Images/Gulliver

1555 0

Легендата на българския футбол и треньор на ЦСКА 1948 Красимир Балъков говори пред полското издание Pilkarskie-balkany.pl, като разкрива защо е приел да поеме новака в Първа лига.

"Както знаете, бях треньор на националния отбор на България. Исках на всяка цена да помогна с моите знания. Сблъсках се обаче с реалността. Истината е, че не влагаме достатъчно в младите ни футболисти и не им даваме достатъчно възможност за изява в efbet Лига, за да имаме впоследствие силни национални отбори. Почти целият ми живот е преминал в чужбина и знам какво е да си чужденец. Ние обаче не сме се класирали дълго време на голям форум и трябва да залагаме на наши играчи.

Идеята на ЦСКА 1948 да постави акцент върху българските състезатели ме привлече като предизвикателство. Имаме и по-опитни играчи, но основно са млади момчета. Искам да дам нещо от себе си на тях и в момента, в който си тръгна, те вече да са напреднали във футбола. Ще ми се да приложа на практика тази концепция за даване на път на повече млади играчи. Със сигурност и пандемията попречи на подготовката, но ще дам всичко от себе си, за да постигнем добри резултати и да изградим добра основа за бъдещето", споделя Балъков.

Той обясни и кои според него са най-големите ни проблеми: "Първо, има недостиг на инфраструктура. Клубовете в България все още нямат необходимата база. Треньорите, които се занимават с младите, трябва да са по-компетентни. Юношите пък трябва да са по-търпеливи, да чакат своя шанс". А какви са обявените цели пред ЦСКА 1948 - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички