Колумбиец се хвали: В България ме наричат Черния Меси


Колумбиец се хвали: В България ме наричат Черния Меси

1903 0

В България ме наричат Черни Меси, похвали се нападателят на Литекс Данило Асприля пред комумбийското издание ettiempo.com.

Футболистът отбеляза феноменален гол при успеха с 2:0 срещу шампиона Лудогорец, когато овладя топката зад центъра, преодоля цялата отбрана на разградчани на скорост и вкара на Владислав Стоянов.

"Футболът е игра, която често ни кара да си припомним фразата "Никой не е пророк в собствената си страна", така започва материалът посветен на звездата на Литекс. "Това определение пасва като ръкавица на родения в Меделин Данило Морено Асприля, който от началото на 2014 година гради успешна кариера в България. През миналата седмица името му окупира всички челни заглавия в спортните медии. Грандиозният му гол срещу Лудогорец пък бе излъчен от много сайтове по света. И от всички, включително и от най-големите, бе определен, че е в стил Марадона", пише още изданието.

"Голът беше избран за №1, а аз бях определен за играча на кръга. Колегите ми ме хвалят, защото не бяха виждали на живо такова изпълнение. Аз съм щастлив, защото получих доста поздравления, оцениха играта и труда ми. Освен това попадението ми донесе и подаръци - бутилка шампанско, статуетка и скъп часовник. Коментаторът на мача каза, че съм вкарал като Марадона, като Лео Меси. И сега съотборниците ми ме наричат Черния Меси. Попадението е важно, бе срещу шампиона на България. С него стартирахме с победа в първия кръг, а това бе от голямо значение. Защото целите ни са високи, очакванията към нас също. Започнахме успешно кампанията и искаме да станем шампиони. Ако не успеем, то поне трябва да вземем квота за европейските турнири", каза Данило и подчерта, че скоро кариерата му може да продължи в друг европейски шампионат.

"Имам още две години от договора си с Литекс. Доволен съм. Но въпреки това моето желание, а и това на клуба, е да осъществим трансфер в по-силно първенство. Ако това не се случи до края на затварянето на трансферния прозорец през лятото, то ще е през зимния пазар", заяви още 26-годишният футболист.

"Ръководството ми е показвало конкретни оферти, пристигнали за мен. Отделно от това получавам обаждания със запитвания от доста отбори. Водя разговори c Литекс пo темата и заедно ще изберем най-доброто за двете страни", каза Асприля.

"В последните 6 месеца се чувствам малко самотен в Ловеч. Преди това делях стая с приятеля си, съотборник и сънародник Вилмар Джордан. Той обаче беше продаден през зимата. Не виждам проблеми да продължа да играя в България, но по-скоро чувствам, че е време да напусна. Мисля, че вече затварям кръга в тази страна. Идеята ми е да премина в по-силен отбор, в по-силно първенство. С ръководството на Литекс няма да изпуснем тази възможност. Засега предложенията са повече от турски отбори, но ще видим какво ще стане", посочи загадъчно играчът.

А изданието завършва материала: "Неоценен у нас, Данило ще пробва да донапише собствената си история в Европа, да вкарва красиви голове и да привлича внимание. Това го може."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички