Кокала: Класирам тимовете си на финал с мъжество, обичам ЦСКА


Кокала: Класирам тимовете си на финал с мъжество, обичам ЦСКА

1125 0

Треньорът на Монтана Емил Велев бе горд, че успя да класира тима си на финал за Купата на България. Специалистът посочи, че с отбора му ще се постараят да спечелят и на финала срещу ЦСКА, след като снощи елиминираха Литекс.

"Имаше няколко странични фактора, които и вие видяхте. Да ви кажа от двата мача резултатът трябваше да е 6:3 за нас, защото в първия мач изпуснахме доста положения. Днес имахме и голяма доза късмет, но без това не може. Знаехме какво ни чака, Литекс е класен отбор. Не успяхме през първото полувреме да им се противопоставим, но смятам, че напълно заслужено отиваме на финал", коментира Велев след двубоя.

"Доста спорни отсъждания имаше, особено през второто полувреме. Не видях на нас да ни бъде даден фаул. Този фактор го оставяме настрана. Радвам се, че за първи път Монтана е на финал, което е голямо постижение. Надявам се да зарадваме нашите привърженици и хората, които се занамават с отбора. Това е нещо велико, което направиха днес момчетата. Ще има празник в града", посочи той.

Запитан как успява, след като Монтана е третият му отбор, стигнал до финал за Купата, треньорът с прякор Кокала заяви: "Как го правя? ...С мъжество. Не знам точно как става, но работим доста, когато има такива мачове. Детайлите ги изследваме, стремим се да направим нещата максимално добре".

Велев обобщи и ситуацията на Монтана в първенството. "Каквото и да стане до края на първенство, има и последен шанс – бараж. Не сме се предали. Каквото сабя покаже. На 25-и май – вече трети път на финал, трябва да го взема", каза той.

Относно съперника на финала - ЦСКА, той заяви: "До болка познат ми е. Този отбор го обичам, както обичам себе си и собствения си отбор. Надявам се на хубав финал и който е по-добър, да победи. Ние видяхме едно много добро представяне от ЦСКА. Прегазиха Берое. Ще вземем мерки, за да изглеждаме много добре и да можем да спечелим финала".

"Надявам се за финала да дойде многобройна публика от Монтана. Затова е финал и затова днес се борихме до последната секунда. Ще се постараем да стигнем до края, което значи, че ще искаме да вземем Купата", завърши Емил Велев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички