Кмет взима Черноморец, спасяват го


Кмет взима Черноморец, спасяват го

1779 0

Община Бургас ще стане 100-процентов собственик на Черноморец и ще спаси клуба. Тя вече предприе стъпки към връщане на апорта в ПСФК Черноморец изцяло във владение на общината. Теренът представлява 140 декара - Спортен комплекс "Черноморец". По предложение на специализираната комисия "Черноморец" Общинският съвет гласува вчера тази точка, пише "Меридиан мач".

Общината ще инициира и насрочване на Общо събрание на АД-то. На него ще се вземе решение Съветът на директорите да бъде в състав изцяло от представители на общината. В него представителство ще има сдружението за спасение на Черноморец. Това ще са Тома Томов и Васил Стоянов. На първо време те няма да получават възнаграждения за работата си заради лошото финансово състояние на клуба. Община Бургас ще стане мажоритарен собственик на няколко етапа. Първо, капиталът ще се вдигне с една акция, а след това "Петрол холдинг" ще прехвърли целия си 50% дял на Община Бургас.

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че е имал разговори с Митко Събев и Денис Ершов, които са дали гаранции, че няма да предявят претенции към отпуснатите заеми на дружеството. Става въпрос за суми над 20 милиона лева.

"Готови сме да помогнем финансово на клуба. Ако е необходимо, ще редуцираме някои разходи, но ще осигурим средства. Общината има перфектен кредитен рейтинг. ПСФК Черноморец може да бъде спасен и мисля, че ще успеем", каза Николов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички