Клуб от Втора лига събира тандема Гочето-Жужо


Клуб от Втора лига събира тандема Гочето-Жужо

1636 0

Лидерът във Втора лига Етър може отново да сформира един от най-успешните тандеми в българския футбол. Според "Тема Спорт" ръководството на клуба обмисля да покани Андрей Желязков за спортен директор.

По този начин той би се събрал за трети път с треньора Георги Василев-Гочето. Техният дует жънеше успехи в Левски в същата конфигурация - "сините" станаха шампиони през 1994 и 1995 г. Двамата бяха заедно на „Герена" и през 2003/04 г.

Идеята на шефовете на болярите е Жужо да стартира работа веднага след Нова година и да помогне на болярите в прехода от Втора лига към елита.

Етър върви по часовник към завръщане в първия ешелон. Ръководството обаче иска клубът да се задържи там, и то с успех, а не само да живурка. За тази цел и под знамената ще бъде привикан Желязков, който да помогне с огромния си опит при селекцията.

На този етап Етър няма намерение да прави големи промени в състава в зимната пауза, но през лятото ще се търсят качествени попълнения, за да е конкурентен в Първа лига. "Не мога да говоря за селекция, защото не виждам основание да търся корекция", каза Гочето преди два дни.

За последно Жужо работи като спортен директор в Левски през този сезон, но бе освободен след идването на новия собственик Спас Русев. Гочето пък за пореден път е начело на Етър, след като пое тима през август т.г. Той изведе болярите до историческа титла в Първа лига през 1991 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички