Каша с лицензите: БФС размаха пръст на клубовете


Каша с лицензите: БФС размаха пръст на клубовете
Снимка: БГНЕС

1136 0

От Лицензионната комисия към БФС обявиха, че имат сериозни основания да откажат евро лиценз на някои от клубовете.

Ето какво се пише в официалното съобщение на централата:

На 28.04.2015 г. се проведе първото заседание на Лицензионната комисия, с което започна заключителният етап от провеждането на лицензионните процедури в професионалния футбол за сезон 2015-2016 г.

На заседанието бяха обсъдени представените от футболните клубове от „А” ФГ – кандидати за издаване на лиценз за участие в турнирите на УЕФА, документи за изпълнението на критериите за лицензиране, установени в Наредбата за клубно лицензиране за турнирите на УЕФА и финансовия феърплей.

„Комисията информира, че има футболни клубове със значителни задължения към държавата (Национална агенция по приходите), които не се обезпечават от наличното имущество. Същевременно тези футболни клубове, все още, не са представили и удостоверение от НАП за наличието/липсата на задължения към 31 декември 2014 г., което е основно изискване за изпълнението на финансовите критерии – чл. 50 от Наредбата за клубно лицензиране за турнирите на УЕФА и финансовия феърплей.

Неизпълнението на изброените изисквания на лицензионните процедури е основание за отказването на лиценз за участие в турнирите на УЕФА за сезон 2015-2016.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички