Йордан Лечков отново призова за помощ от държавата: Футболът е захвърлен на бунището


Йордан Лечков отново призова за помощ от държавата: Футболът е захвърлен на бунището
Снимка: LAP.BG

2417 0

Бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков  говори за състоянието на футбола ни, като отново засегна и каква е ролята на държавата в развитието му. Според него - тя трябва да се намеси по-дейно, мнение, което е заявявал и преди.

"24 години се занимавам с футбол, къде успешно, къде не. Държавата ако не се ангажира, няма как да имаме успешен национален отбор. Школите изнемогват, а всички хора, които се занимаваме с футбол сме мазохисти. От 34 години футболът е захвърлен на бунището. Това трябваше да се дебатира на Конгреса. Трябваше 500 човека да се обърнем към държавата и да заявим искания. Държавата липсва във футбола, а родителите нямат възможности", заяви Лечков пред БНТ.

Какво трябва да направи Георги Иванов?

Още: Идея на Гонзо: БФС да плаща на клубовете за налагане на българи в мачовете

Лечков смята, че и Бербатов трябва да получи шанс, но след време

Според него трябва да има обединение и именно това трябва да търси Георги Иванов като президент на БФС. Гонзо неведнъж заяви, че би работил с всеки, като дори искаше да включи в екипа си и човек, който е близък до този на Димитър Бербатов.

"Георги Иванов се докосна до системата преди да бъде избран за президент. Трябва да има обединение, но в България имаме прекалено голямо его. Всички, които милеят за футбола, трябва да упражнят натиск над държавата. Нямат значение президентите на федерациите, ако не бъде приоритизиран спорта.  . Изпълкомът взима решенията, но Борислав Михайлов бе удобният виновник. Хората от екипа на Димитър Бербатов трябва първо да поработят на клубно ниво. Няма как да искаме съвет от хора, които не са работили във футбола. Няма как, ако не си тръгнал от първото стъпало. Всеки е добре дошъл, но нека поработи отначало". A бивш защитник на ЦСКА за Георги Иванов: Ако някой си мисли, че той ще бъде кукла на конци, то сериозно се е объркал.

Още: Феновете на Стяуа Букурещ с викове срещу БФС и в подкрепа на ЦСКА като гости на Лудогорец (ВИДЕО)

Гонзо отговори вкупом дали назначава Павел Колев и Михаил Александров за директори в БФС

Валери Божинов каза кой и как трябва да управлява БФС - поздрави Борислав Михайлов

Георги Иванов - Гонзо "запретна ръкави" - 20 човека вече си търсят нова работа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички