Йордан Лечков обяви, че той оглавява Българския футболен съюз


Йордан Лечков обяви, че той оглавява Българския футболен съюз
Снимка: БГНЕС

2333 0

Йордан Лечков обяви, че че в момента той е временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Той отново каза, че не е подавал оставка и не е отказвал да заеме поста на Борислав Михайлов на Изпълкома преди месец, въпреки че няколко от колегите му казаха това, а това бе съобщено и на сайта на централата.

"Няма нещо нередно, действам по устав. Искам категорично да заявя, че не съм подал оставка, аз съм първи вицепрезидент на БФС. Ние сме повече международна организация, отколкото национална - БФС. 14 години съм първи вицепрезидент, неслучайно съм избран от президента за такъв. И продължавам да бъда, така че документите аз ги разписвам. Да речем, че аз съм временно изпълняващ длъжността президент на БФС", заяви Лечков пред bTV.

Преди няколко дни той подаде жалба в съда относно вписването в търговския регистър на Михаил Касабов като временен президент на БФС. "Предприел съм действия, които са по закон. Неприятното е, че пак коментираме странични неща, а футболът остава на заден план. Никога не съм имал амбиции да бъда президент на БФС. Това ясно ли е? Разбрахте ли ме? Ако от моята уста е излязло "конгрес" или "оставка", веднага се хвърлям пред някоя кола. Имам карти, които ще използвам, когато се наложи. Казах ви - има си ред, по който се боря", продължи Лечков.

"Не се крия. Нищо не премълчавам. Готов съм и на полиграф да застана, ако е необходимо. Не искам да коментирам Венци Стефанов. За него или добро, или нищо. Чуваме се с Боби Михайлов. И се виждаме. На него му предстои операция на коляното. Аз го карам. Ако някой иска да има Конгрес, има си ред, 1/3 oт клубовете трябва да го поискат", добави Лечков.

А какъв трябва да бъде новият президент, според Венци Стефанов - четете в този материал на SportLive.bg 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички