Ясен е Денят "Х" за "Диема Спорт"


Ясен е Денят "Х" за "Диема Спорт"
Снимка: Getty Images/Guliver

9221 5

Ръководствата на Нова телевизия и на "Булсатком" ще имат решаващи преговори утре сутринта, съобщава "Преса". На срещата ще стане ясно дали те ще постигнат съгласие за излъчването на платения спортен канал "Диема Спорт" в мрежата на оператора. Шефовете на медията от Нова телевизия искат 3,96 лв. месечно от абонатите на кабелните и сателитните доставчици.

Засега слуховете са, че е по-вероятно до споразумение да не се стигне. Това би означавало, че най-малко 1 200 000 домакинства в страната няма да може да гледат мачовете от подновяващото се българско футболно първенство по телевизията. По неофициални данни поне толкова са абонатите на "Булсатком". Договор с Нова телевизия все още няма и един от най-големите кабелни оператори "Мтел".

От Нова предвиждат да излъчват по "Диема Спорт" през пролетта всички най-интересни срещи от роднмото първенство и от Купата на България.

Шампионатът в "А" група се открива в петък в 14,40 часа със срещата Черно море - Славия. От 17 часа е "Левски" - Хасково. В програмата на 20-и кръг има още дербита като Литекс - Лудогорец и Локо (СФ) - ЦСКА. За отразяване от "Диема Спорт" в неделя е програмиран и финалът за Купата на лигата на Англия между Челси и Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички