Изпълкомът на БФС взе важни решения, Михаил Касабов и Емил Костадинов оглавиха две комисии


Изпълкомът на БФС взе важни решения, Михаил Касабов и Емил Костадинов оглавиха две комисии
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

583 0

В днешния понеделник, 12-и февруари, Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз се събра и взе важни оперативни решения.

Те са свързани с организацията на извънредния изборен конгрес, който ще се проведе на 15-и март в хотел "Маринела" в София.

НАЙ-ВАЖНОТО

- бил е приет проектът на регламенти за провеждането на конгреса, в т.ч. времетраене на изказването на делегати, числени състави на комисиите, както и използването на интегрална бюлетина при гласуването за президент;

- били са приети правилата за издигане и регистриране на кандидати за президент на Българския футболен съюз, а срокът за подаване на документация е между 15-и и 29-и февруари;

- били са избрани съставите на комисията за подготовка на конгреса (с председател Михаил Касабов), както и на комисията за подготовка на документи за конгреса (с председател Емил Костадинов).

Емил Костадинов

Ето какво гласи цялата публикация на БФС:

"На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе оперативни решения, свързани с организацията на Общото събрание, насрочено за 15 март 2024 г.

Приет беше проектът на регламенти за провеждането на конгреса, в т.ч. времетраене на изказването на делегати, числени състави на комисиите, както и използването на интегрална бюлетина при гласуването за президент на БФС.

Членовете на Изпълкома се запознаха с предложението за указания за определяне от футболните клубове на делегати за общото събрание, както и крайният срок за излъчване на представители на ФК в Зоналните и Областните съвети, който е 26 февруари т.г.

Приети бяха и правилата за издигане и регистриране на кандидати за президент на Българския футболен съюз, като срокът за подаване на документация в деловодството на БФС е между 15 и 29 февруари 2024 г.

Регистрираните кандидатури ще бъдат публикувани на интернет страницата на БФС най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса.

Избрани бяха и съставите на комисията за подготовка на конгреса с председател Михаил Касабов, и на комисията за подготовка на документи за конгреса с председател Емил Костадинов".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - БФС поздрави Борислав Михайлов в 7:14 часа и му пожела "още повече бъдещи успехи"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички