Изненадващ шампион и Лудогорец - сред изпадащите, ако в Първа лига брояха само българските голове


Изненадващ шампион и Лудогорец - сред изпадащите, ако в Първа лига брояха само българските голове
Снимка: Оф. сайт на Левски

6207 0

Колко интересно щеше да бъде българското първенство, ако в него се зачитаха само головете, реализирани от българи! В това се увери SportLive.bg, след като се запозна със статистиката и с това как щеше да изглежда класирането в Първа лига, ако се брояха само българските голове.

Статистиката е изготвена преди разделянето на първенството на Първа шестица и Втора осмица и показва, че в такъв случай лидер в класирането и с големи шансове да е шампион щеше да бъде отборът на Ботев (Пловдив). "Канарчетата" щяха да имат 17 победи и 56 точки и щяха да водят с 10 пункта на втория в това въображаемо класиране, който щеше да е Левски.

"Сините" щяха да са постигнали 13 победи и да са събрали 46 точки. Третото място щеше да заема Берое с 11 победи и 43 точки. Четвъртият и петият в илюзорното класиране са също изненадващи - Етър (13 победи, 43 точки) и Ботев (Враца) (11 победи и 40 точки).

А къде, се питате, щяха да бъдат сегашните лидери - Лудогорец и ЦСКА? "Червените" щяха да мъждукат в средата на таблицата - на осмо място, с едва 8 победи и 34 точки в актива, а разградчани... Те щяха да са застрашени от изпадане, тъй като щяха да заемат 12-ата позиция с 5 победи и 28 точки. Последен щеше да бъде пак Верея, със същия брой точки, които има и сега. Но... в Първа лига играят 125-има чужденци и виждате колко сериозно е влиянието им върху развоя на събитията в родния елит.

Вижте и класирането от 6-ото до 14-ото място в тази въображаема Първа лига:

6. Славия 40 т.

7. Черно море 37

8. ЦСКА 34

9. Дунав 32

10. Витоша 32

11. Локомотив (Пловдив) 30

12. Лудогорец 28

13. Септември 26

14. Верея 6

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички