Ивелин Попов: Ще се върна по-силен след контузията


Ивелин Попов: Ще се върна по-силен след контузията

6866 0

Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов, който вчера бе опериран, след като счупи скула на тренировка, няма съмнения, че "лъвовете" и без него ще победят Азербайджан в първия квалификационен мач за Евро 2016 тази вечер.

"В неделя бях при отбора в хотела, за да се видим и да им пожелая успех. Едното ми око беше затворено от отока и им казах следното: "Момчета, с едно око съм, но съм сигурен, че ще победим. Вярвам в абсолютно всички и съм уверен в победата", сподели играчът на Кубан (Краснодар) пред "Дарик".

Попов разкри, че очаква да му се направи отливка, за да сложи маска, с която да тренира занапред. Според думите му до 12-15 дни ще бъде готов да тренира, а до 3 седмици ще е готов и за игра.

"Малко нещата се засилват от страна на медиите, че много пари се инвестират в Азербайджан, че ще играят за огромни премии. Нека си играят за такива, но мисля, че ние имаме увереност на добри, силни футболисти и треньори. Остава ни само да го покажем и да ги победим“, каза още Ивелин.

Според него спечелването на трите точки в Баку ще бъде много важно преди домакинството на силния отбор на Хърватия.

"Трябва да спечелим трите точки и народът да се вдигне още малко преди мача с Хърватия, на който да напълним стадиона. Регламентът е еднакъв за всички отбори, а смятам, че групата ни е най-тежката. Надявам се ние да сме на едно от първите три места в тази група", сподели той.

Звездата на Кубан поздрави селекционера Любослав Пенев за избора му да даде капитанската лента на Николай Бодуров в негово отсъствие.

"Той е човек с характер и воля, което може да предаде и на останалите момчета в отбора. Смятам, че това е правилният избор", категоричен е Попов, който обеща след контузията да се върне по-силен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички