Иван Колев впечатлен от конкуренцията през този сезон, очаква от Славия няколко промени


Иван Колев впечатлен от конкуренцията през този сезон, очаква от Славия няколко промени
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

938 0

Новият треньор на Славия Иван Колев бе официално представен от клуба на стадион "Александър Шаламанов". Колев идва за втори престой като треньор след 2014-15, като заменя на поста уволнения Хосе Мария Бакеро. В щаба му единствената промяна е свързана с това, че на мястото на Жорди Гротакас ще бъде Ангел Славков.

Какво ще промени в Славия?

Славия е 14-то място в класирането в Първа лига с едва един успех от първите си осем мача, при цели шест загуби. "Не е едно от нещата, които трябва да променим. Няколко са. Мисля, че не е нужно сега да ги изброяваме. Другите, които са по-важни и влияят на подготовката на отбора, като кондиция, може да бъде малко подобрена, но едва ли променена тотално. Това на първо място е много важно, заедно с манталитета на футболистите и с изясняване ролите на играчите, защото досега отборът действаше по една система, а сега се завръща към старата", сподели Колев.

Конкуренцията в Първа лига е голяма

Официалният му дебют ще бъде при визитата на лидера Локомотив Пд в събота. "Не е лъжа, че няма неподходящ момент. Кои са противниците има значение само от тактическо естество, останалото няма значение, ако отборът ти е добре подготвен и нагласен. Противникът е без значение - можем да играем с Реал Мадрид, Барселона, Левски, детска градина, няма значение, трябва да подхождаме максимално сериозно. Локомотив Пд неслучайно е на първо място в класирането, сформирали са много добър отбор като единици. Но, като погледна всички отбори, мога да кажа, че разликата е много малка, за първи път е толкова голяма конкуренцията. Играе се изключително труден футбол в Първа лига – може би не толкова като качество, но силите са доста изравнени".

"Промяната идва от изпълнение на конкретните задачи на терена. Точно това трябва да изясним с всеки един от футболистите, за да могат те да бъдат максимално полезни на терена, без да се мисли за точки и място в класирането. Не мога да преценя точно какво се чувства – всеки един отбор е поставил задачи пред треньора, ако не са доволни от ръководството, той си тръгва. Работата на треньора наистина е много тежка". По-рано пък от Славия заявиха, че един от най-важните им играчи е близо до завръщане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички