Ивайло Йорданов посочи какъв пример трябва да вземе България от Португалия


Ивайло Йорданов посочи какъв пример трябва да вземе България от Португалия

2443 0

Бившият национал на България Ивайло Йорданов стана обект на интерес от страна на португалските медии при визитата си в страната. Бившият футболист на Спортинг бе в Португалия, за да гледа на живо приятелския мач между "селесао" и България, завършил с победа за "лъвовете".

Според Йорданов, България трябва да вземе пример от Португалия в налагането на повече млади и качествени футболисти.

"Играчи като Роналдо е важно да предадат своята мистика на по-младите. Трябва да се залага на млади и качествени играчи, както Ренато Санчес, който е само на 18 години. България, например, няма играч на 18 години в националния отбор", посочи българинът пред "O Jogo".

Той отказа да прави сравнение между сегашното поколение в националния отбор и златното такова, от което бе част и самият той.

"Не мога да правя сравнение. Моето поколение беше истинско златно поколение, с играчи като Стоичков, Балъков, Костадинов, с мен и т.н. За съжаление за нас, и противно на това, което Португалия прави през последните десетилетия, ние не знаем как да яхнем вълната, генерирана от това поколение и да изградим силна структура в българския футбол", посочи бившият национал.

"Любопитно е, че в миналото българските играчи играеха в Португалия, а сега португалците емигрират към първенството на моята страна", отбеляза той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички