Ивайло Чочев поведе ЦСКА 1948 към върха след победа над Локомотив София


Ивайло Чочев поведе ЦСКА 1948 към върха след победа над Локомотив София
Снимка: Lap.bg

2699 0

ЦСКА 1948 се наложи с 2:0 в столичното дерби над Локомотив София. Успехът бе постигнат с осмото попадение на Ивайло Чочев, който откри резултата в 49-ата минута, както и с помощта на Ангел Бастунов, удвоил в 76-ата минута.

По този начин възпитаниците на Любослав Пенев отново са на върха в Първа лига, а от началото на сезона дори нямат поражение. В днешната среща не може да бъде подмината и размяната на червени картони между двата тима. Те бяха показани на Александър Колев в 29-ата минута и на Карлош Франса в продължението на първата част. Първият го получи директно, докато играчът на гостите натрупа два жълти картона в рамките на десетина минути.

Срещата започна с опит на опитния Димо Бакалов, който стреля опасно от фал, но ситуацията не се оказа проблем за Даниел Наумов. В 15-ата минута друг добре познат играч - Симеон Славчев, опита да затрудни домакинския страж, но българинът съумя да запази вратата си чиста.

В 20-ата минута централният нападател на ЦСКА 1948 Александър Колев получи червен картон за удар без топка срещу Матеус Дуарте, а главният съдия Валентин Железов използва и VAR в ситуацията.

До края на първата част липсваха опасните положения, като акцентът падна върху натрупването на два жълти картони на сметката на Франса.

В началото на втората част голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев откри резултата след индивидуални действия. Националът пое топката в близост до страничната линия и стреля от дистанция, като опитът му се оказа успешен и така домакините поведоха.

В 76-ата минута две от резервите на ЦСКА 1948 - Георги Русев и Ангел Бастунов, изработиха втория гол. Крилото намери Бастунов на границата на наказателното поле, след което 23-годишният футболист излъга противников играч, а последвалата му стрелба се оказа отлична и оформи крайния резултат.

До края на срещата двата тима си размениха по едно опасно положение, но до промяна на резултата не се стигна. По този начин "червените" се изкачват до първата позиция във временното класиране със 17 т. от 7 срещи. "Железничарите" остават девети, с девет точки от 7 мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички