Историческо: Витоша (Бистрица) победи Нефтохимик и вече е в елита


Историческо: Витоша (Бистрица) победи Нефтохимик и вече е в елита
Снимка: БГНЕС

1949 0

Витоша (Бистрица) влезе в Първа лига, след като победи фаворита Нефтохимик в бараж и от есента ще играе в елита.

В герой се превърна Пол Отофе, който вкара единственото попадение в 58-ата минута. За Витоша това е историческо постижение, досега тимът никога не се е подвизавал сред най-добрите.

В 21-ата минута бе и първото по-интересна положение след центриране от корнер, Яни Пехливанов прати топката във вратата на Витоша. Голът обаче бе отменен заради нарушение в атака на Хазуров.Между 24-ата и 30-ата минута тимът на Нефтохимик стигна до няколко мелета пред вратата на съперника, но без никакъв резултат.

Решаваща за бургазлии се оказа 58-ата минута. Пол Отофе засече с глава отлично центриране от дясното крило на Стоянов и прониза безпомощния страж Янко Георгиев - 0:1, което остана и единственото попълнение в двубоя.

А с отпадането и на Нефтохимик, вече два от административно вкараните в Първа лига през миналото лято вече отпаднаха. Другият е Локомотив Горна Оряховица, който се прости с мястото си след баража с Монтана.

Утре от 18:30 часа Септември (София) и Монтана излизат на "Лаута" във втория бараж за Първа лига, в който ще решат последния участник в елита на България за сезон 2017/2018 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички