Испанската полиция задържа българи и румънци, занимавали се с манипулативни залози


Испанската полиция задържа българи и румънци, занимавали се с манипулативни залози
Снимка: БГНЕС

469 0

Испанската полиция обяви, че е арестувала 53-а души, сред които българи и румънци във връзка с манипулативни залози. Задържаните са давали личната си информация на международна организация, която използвала най-съвременна технология за получаване на по-ранни сигнали от мачовете. 

Ще се задейства ли УЕФА по темата?

Така бандитите получавали информацията за случващото се по събитията с няколко секунди по-рано и залагали своевременно. Организацията е заложила около 2 милиона евро и е получила 4 милиона от печалби. Част от тези пари са били задържани от самите букмейкърски къщи, които активират механизъм при измама.

Още: Удар на Европол: арестуваха 23-ма за уговаряне на двубои, сред тях и футболисти

Как работила схемата

Арестуваните давали срещу пари самоличността си и банковите си сметки, за да може организацията да залага на различни онлайн платформи или букмейкърски къщи, без да привлича внимание.

Задържаните, наречени "мулета", са били "млади хора на възраст между 18 и 25 години, предимно мъже без или с минимални доходи и с приятелски връзки с част от престъпната организация", разкриха от органите на реда на пресконференция в Мадрид. 

Престъпниците пък били разкрити още през септември, когато беше обявено задържането на други 22 души, включително на двама от лидерите на международната мрежа от румънски и български произход, базирана в Испания. Групата е организирала манипулации на мачове, главно в Румъния и България, чрез директен контакт със спортисти. 

Още: Още проблеми за Спортинг, арестуваха един от шефовете за корупция

Арести в Боливия заради самолетната трагедия в Колумбия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички