Хърватите треперят да не ги накажат за безредиците на "Васил Левски" (ВИДЕО)


Хърватите треперят да не ги накажат за безредиците на "Васил Левски" (ВИДЕО)

30267 0

Хърватите треперят да не отнесат наказание за безредиците на "Васил Левски" в европейската квалификация срещу България. "Шахматистите" спечелиха с 1:0, но мачът ще бъде запомнен основно с боевете между феновете. Заради хвърлени факли и напрежение по трибуните двубоят беше прекъснат временно в 25-ата минута.

Хърватските медии съобщават със задоволство, че българските национали почти сигурно ще отнесат сурово наказание от УЕФА за инцидентите между феновете на стадиона. Порталът index.hr публикува видеозапис, направен от хърватски фен на трибуните на "Васил Левски", който, според медията, доказва, че българите са започнали първи да обстрелват с факли сектора с феновете на гостите още в 22-ата минута на срещата. Хърватите си признават, че са провокирали българите, но отбелязват, че УЕФА не наказва за такова нещо.

Медията цитира президента на БФС Борислав Михайлов, който очаква жестока санкция от УЕФА. "Ние в БФС си направихме равносметка и предадохме всичко в ръцете на полицията, цитира Михайлов index.hr. - Мисля, че наказанието ще бъде драстично. Първите факли обаче ги хвърлиха хърватските фенове. Делегатите на мача разполагат със снимков материал от безредиците, осигурен от българската полиция. Затова смятам, че в крайна сметка, наказания ще има".

Хърватите информират, че по охраната на мача и сигурността около стадиона са били ангажирани 800 български полицаи. Според тях обаче те не са били достатъчни, за да предотвратят сбиванията в часовете преди мача около стадиона и след това безредиците на трибуните. Медията съобщава също, че турският делегат на европейската квалификация е успял да чуе и расистките скандирания от трибуните "цигани" и "турци".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички