Христо Стоичков награди отличниците в регионален турнир


Христо Стоичков награди отличниците в регионален турнир

12685 0

Миналогодишните шампиони "Каталунците" за втора поредна година спечелиха регионалната Kamenitza Фен Купа за областите Ловеч и Габрово.

Купата им бе връчена от Христо Стоичков, който зарадва всички участници и фенове с появата си за награждаването на шампионите и пожела успех на двата отбора финалисти по време на Националните финали на турнира в края на август в Русе. Камата бе изключително щастлив, че отборът победител е съименник на бившия му испански тим "Барселона".

Заедно с "Каталунците" напред по пътя за Маракана продължават и момчетата от "Шести участък". Двата тима разгромиха всичките си противници и заслужено се изправиха един срещу друг във финалната среща. Мачът протече изключително равностойно и краят на редовното време дойде при резултат 1:1. Последваха изключително напрегнати дузпи, при които финалистите си размениха по над 10 наказателни удара. В крайна сметка "Каталунците" бяха по-съсредоточени и спечелиха срещата с финален резултат от 11:10.

Спорът за трето и четвърто място също беше решен чрез дузпи. По-точни бяха момчетата от "Бафана Бафана", които се наложиха с 3:1 над четвъртите в класирането "Севтополис". Титлата "Най-добър вратар" отиде при Димитър Димитров - Мечката от "Шести участък" (Габрово), който се качи на сцената, за да получи своите оригинални вратарски ръкавици "Adidas". За "Най-атрактивен състезател" бе обявен Йосиф Шутев от "Каталунците" (Кирчево), а призът "Най-спортсменски отбор" бе присъден на момчетата от "Феникс Ловеч".

Най-много голове по време на полуфиналите в Габрово отбелязаха шампионите "Каталунците". Това им спечели титлата "Най-резултатен отбор" и правото да излъчат свой представител за Звездния мач на Kamenitza Фен Купа 2014, който ще се проведе под патронажа и с участието на Христо Стоичков и други футболни легенди. Мачът на звездите ще се състои след финала на турнира и ще позволи на най-добрите голмайстори на Фен Купа 2014 да играят рамо до рамо с някои от най-големите имена на българския футбол.

Много награди бяха раздадени и покрай терените, където емоциите по нищо не отстъпваха на футболните страсти. Марияна Войчева от Габрово е късметлията, чието име бе изтеглено от водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев по време на куиз играта на GLOBUL, в която феновете отговарят на въпроси свързани с Фен Купа. Тя спечели чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core от телекома. Радарът на играта на Samsung "Силен шут" определи Ивайло Дюлгеров за притежател на най-мощния футболен удар на стадион "Христо Ботев" в Габрово. Той успя да шутира топката с впечатляващите 110 км/ч и с това си заслужи оригинална фланелка на Челси.

Играчът от националния отбор на България по футзал и "Най-атрактивен" играч на полуфиналите в Габрово Йосиф Шутев доказа, че стилът му на игра не е само зрелищен, но и много ефикасен и разполага с изключително точен футболен удар. Той успя да порази и трите отвора на любимата на всички активация "Точен шут" и спечели 365 литра Kamenitza, които ще сподели със своите приятели и съотборници, докато празнуват победата си.

Последният регионален полуфинал предстои на 2 и 3 август в Монтана, след което 24-те най-добри отбора от цяла България ще премерят сили на Националните финали на Фен Купа 2014, които ще се проведат в Русе на 30 и 31 август.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички