Гол в последната секунда отне победата на Черно море срещу Хебър (ВИДЕО)


Гол в последната секунда отне победата на Черно море срещу Хебър (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1071 0

Черно море и Хебър завършиха 1:1 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. Исмаил Иса вкара в 67' за "моряците", но домакините успяха да изравнят дълбоко в добавеното време Стефан Цонков измъкна точка за своя тим. Гостите бяха по-добрият отбор през целия мач, като създадоха повече опасности, но невнимание в края ги лиши от трите точки.

Отборът на Илиан Илиев се завърна на първото място във временното класиране с актив от 36 точки, докато възпитаниците на Любослав Пенев остават девети с 20. Все още обаче не са изиграли мачовете си Лудогорец и ЦСКА, които може да изпреварят варненци. В следващия кръг, който е след паузата за националните отбори Черно море приема Крумовград, а Хебър гостува на Берое.

Първата по-интересна ситуация бе в 20' за "моряците", когато Мазир Сула проби през центъра и пусна към Исмаил Иса. Той стреля право във вратаря, а и при връщането на топката и повторния опит отново не уцели вратата. До края на полувремето гостите бяха по-активни, като гостите бяха по-активни. Сула имаше шанс пред себе си, като Алек Фернандес отправи опасен удар, но стражът на Хебър спаси.

В 32-рата минута Сула направи нов хубав пробив и опита изстрел от дистанция, като топката рикошира в бранител на домакините и Матвей Игонен улови без проблеми. Седем минути след това Алекс Фернандес получи свободно пространство и напредна отдясно, след което стреля към далечния долен десен ъгъл, но вратарят на Хебър изби. В 42' Исмаил Иса изпусна страхотен шанс. Той получи хубав пас от Алекс Фернандес отдясно в наказателното поле и навлезе навътре, но опитът му мина встрани от вратата.

През второто полувреме в 56' Хебър отправи първия точен изстрел. Стилиян Тисовски стреля отдалеч, но Дюлгеров спаси.  Пет минути след това Черно море можеше да излезе напред в резултата. Опасният удар на Фернандес обаче мина над вратата.

В 67' вече нямаше грешка за варненци. Алекс Фернандес подаде към Исмаил Иса, който се озова очи в очи с Матвей Игонен и копна за 0:1. Четвърт час преди края на редовното време Черно море бе близо до втори гол. Алекс Фернандес получи извеждащ пас при контраатака, остана сам срещу вратаря, преодоля го с удар по земя, който обаче срещна левия страничен стълб. След това Хебър продължи да се мъчи, докато отборът на Илиан Илиев продължи да диктува събитията.

И така, докато не дойде добавеното време, където Хебър измъкна точката. След корнер и разбъркване в наказателното поле Стафн Цонков наказа Дюлгеров с глава.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички