Георги Иванов - Гонзо обясни как новият формат ще поправи един от недостатъците в Първа лига


Георги Иванов - Гонзо обясни как новият формат ще поправи един от недостатъците в Първа лига
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

845 0

След проведената среща между БФС, Професионалната футболна лига и професионалните клубове от Първа и Втора лига в Бояна се стигна до обединителното мнение, че събирането е било изключително ползотворно. Президентът на футболната централа Георги Иванов - Гонзо даде малко повече подробности какво точно е било обсъждано и какви мерки ще се вземат за промяна на футбола ни.

"Ние сме тук, за да помагаме на клубовете, а не да правим рестрикции, глоби и така нататък. Затова беше тази среща, тя няма да е първата. Ще се правят такива, за да може и ние да знаем проблемите и какво трябва да направим, за да оправим нещата. След като минат изборите, трябва да работим и с държавата, за да подобрим самия продукт", каза Георги Иванов.

Само "големите" клубове са подкрепили намаляването на отборите

Гонзо е убеден, че има голям интерес към Първа лига

Още: БФС пред дилема кога да награди Лудогорец, има няколко варианта

Той бе категоричен, че всичко е минало под добър тон и е нормално големите клубове да искат шампионат с по-малко отбори. "Те изтъкнаха причината, че футболните центрове много от тях може да останат без клубове. Например Враца, Пазарджик и т.н. Ако са примерно 12 или 14 отбора, си направихме бърза сметка, че само пет от тях щяха да са от София, два от Пловдив и т.н.", добави той.

Какво ще се прави за промяна на футбола ни?

"За ТВ правата имат договор за още три години, това са процедури, които ние ще задействаме, но на по-късен етап. За броя на чужденците - ние сме професионалисти и играем професионален футбол. Трябва да се наблегне на юноши. Ние ще направим такава система световна за налагане на млади играчи.

Това са само предложения, но крайните решения ще бъдат взети от Изпълкома. Имаше недоволство, че на баража седмият играе срещу четвъртия. Сега баражът ще бъде четвъртият срещу петия. Даваме предимство на силните отбори да премерят сили един срещу друг."

Още: Работилият с Гонзо - Георги Василев: Виждам развитието му, може да успее в БФС

Гонзо бе категоричен, че към българското първенство има голям интерес по последни данни. "Много хора гледат мачовете, но не на стадиона поради ред причини", каза още президентът на БФС. А наскоро Гонзо даде съвет на Димитър Бербатов, изказа се ласкаво за Гриша Ганчев и похвали ЦСКА.

Още: Задават се сериозни промени във формата на Първа лига, вижте какви!

Георги Иванов - Гонзо отива на среща с клубовете от Първа и Втора лига, какво ще се обсъжда?

"Когато не приемаш нещо и си обиден..." - Гонзо получил отказ от екипа на Димитър Бербатов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички