Футболистите са само краят на доминото


Футболистите са само краят на доминото

1495 0

Акцията срещу черното тото, която набира все по-голяма скорост и мащаб, вече бе украсена с всевъзможни тълкувания, които ни заливат от електронните медии ежеминутно. От всякакви дупки, убежища, или комфортни обитания изскачат специалисти и експерти и разясняват или осъждат едно от най-порочните явления в съвременния спорт.

Дразнят обаче тези, които от некомпетентност или от чиста проба глупост концентрират огъня по футболистите. От МВР също не правят необходимото, за да разяснят дали разпитите на играчите са заради преки обвинения срещу тях, или са част от процесуално-следствени действия, насочени към откриването на поръчителите. Ако последното стане и се стигне до адекватни и справедливи присъди и наказания, държавата ще се издигне не само в нашите очи, но и в тези на някои от континенталните суперсили начело с Италия. Спокойно! Чак такъв резултат няма да се постигне, но поне с по-дребните риби ако се справим, пак ще е нещо на фона на безкрайното говорене, което с години не се обличаше в действия.

Атанас Узунов обаче е от тези, които провокираха грозното усещане за тотално и постоянно прехвърляне на топката и отказ да се осъзнае собствената отговорност. Формално той е много повече свързан с предишното ръководство на Локо (Пд), отколкото с настоящото. Той бе административен директор и като такъв би трябвало да знае не по-малко от играчите. Логично кумът на Христо Стоичков следваше да е сред първите разпитани. А щом знае какво е било и на „Лаута“ се е търсела промяна заради съмненията, защо сам не е отишъл в полицията и да разкаже? Така щеше да успокои и собствената си съвест, а и да помогне за спирането на едно отвратително и порочно явление, което съсипва дори юношеския ни футбол.

При положение че се окаже, че в основата на разследваната схема са само играчи, то те със сигурност ще се пропукат при разпитите и ще понесат наказанията. Заслужено и справедливо. Стига са ни повтаряли, че „те не правят такива неща“. Някои не правят, но всички знаят. При подобна развръзка жалките ще са тия, които побързаха да започнат директно или по заобиколен начин да насочват към този или онзи бос, сякаш имат повече доказателства от самите разследващи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички