Фурнаджиев: Наказанието на Литекс е прекалено сурово


Фурнаджиев: Наказанието на Литекс е прекалено сурово

949 0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев изрази мнение, че санкцията на Литекс да бъде изхвърлен от "А" група е прекалено тежка, но в рамките на законовата рамка, определена в българския футбол.

Според члена на Изпълкома, трябва да се промени закона около това правило, като именно това ще е основната тема на предстоящия Изпълком.

"Моето мнение е, че тази санкция е прекалено сурова, но за да се отмени трябва да се промени правилника. Другата седмица имаме Изпълком, но не мога да ви кажа какви решения ще бъдат взети. Там сме 15 души членове, които ще обсъдим казуса и ще вземем решение. Освен Литекс ще се обсъждат и всички останали теми, поставени на масата", заяви шефът на БФС. 

В същото време той коментира и декларацията на "Левски", в която се говори за оставки на всички в съюза.

"Не видях доводи в декларацията на Левски. Това, с което съм съгласен е, че нещата трябва да се решават на терена, а не и извън него. Всички, които работим във Футболния съюз даваме максимума от себе си за това нещата в първенството да вървят и да развиваме футбола в правилна посока. Доколко успяваме е друг въпрос.

"ъс сигурност може да се постигне да няма президенти на клубове в Изпълкома. Това е въпрос, който трябва да се обсъди от Професионалната футболна лига и да се вземе решение, но не мисля, че в това е проблемът на българския футбол.

Проблемът е, че водещите отбори по един или друг начин имат любими съдии и искат те да им свирят. Сутринта слушах интервю на Димитър Димитров-Херо, в което той каза, че преди мачовете знае кой съдия на кой отбор ще свири. Това според мен е и разковничето."

"Когато опитен съдия показва двойствен стандарт и прави грешки, явно те не са вследствие на некомпетентност, а на нещо друго. Какво е това нещо, питайте тях" завърши Фурнаджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички