"Франс Футбол" нареди Стоичков до Кройф и Марадона


"Франс Футбол" нареди Стоичков до Кройф и Марадона

2655 0

Христо Стоичков е гордостта на България във футболно отношение. Но Барселона - клубът, в който той се утвърди като звезда от световна величина, също трябва да се гордее с българина. Тези дни популярното и авторитетно издание "Франс Футбол" включи Камата сред десетимата най-елегантни футболисти на каталунците за всички времена.

В класацията Стоичков е нареден до легенди като Йохан Кройд, Диего Марадона, Лео Меси и други. Ето кои са включени в списъка на "Франс Футбол":

Ласло Кубала, Йохан Кройф, Диего Марадона, Михаел Лаудруп, Георге Хаджи, ХРИСТО СТОИЧКОВ, Ривалдо, Хуан Роман Рикелме, Андрес Иниеста, Лионел Меси.

Изданието посочва, че с изявите си на терена тези играчи са носили на феновете истинско футболно удоволствие и са изпъквали с деликатност, елегантност и стил.

Ето как е описан Камата:

"Друг левичар, съсед на Гаджи, от България. Смятан за един от най-добрите играчи в света през 90-те години, Стоичков дължи много на Барса, както и обратното. По време на първия си престой (1990-1995), докачливият нападател спечели 4 титли, Шампионска лига и "Златната топка". След един сезон в Парма той се завърна за още две години и завърши с впечатляваща статистика: 117 гола в 254 мача на индивидуално ниво и 15 трофеи на колективно".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички