Форматът в Първа лига се променя от 2022/2023


Форматът в Първа лига се променя от 2022/2023
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3013 0

Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов обяви решенията, които се взеха на Изпълкома, проведен преди минути. Така стана ясно, че форматът на Първа лига, с 14 отбора, се запазва и за следващата кампания, а от сезон 2022/2023 вече първенството ще е съставено от 16 тима. И в двата случая обаче баражната система остава.

„Решението се дължи на факта, че изпаднал отбор няма моралното право да остане в дивизията, така се губи състезателния характер на първенството. Преценихме, че догодина ще е по-добре да останат 14 тима, а чак от сезон 2022/2023 да се въведе форматът с 16 тима. Така тимовете ще се подготвят финансово и инфраструктурно далеч по-добре“.

„Доволни сме от ВАР. Това е много добър механизъм, за да облекчим съдиите, които биват притискани постоянно. ВАР успокоява футболисти и клубни ръководители. Ще има ВАР във всеки един мач. Затова намаляваме и леко съдийските такси“.

„Когато има 16 отбори отново ще има баражи. Втора Лига ще бъде съставена от 20 отбора и ще бъдат включени и дублиращи тимове“. А какво говорят в Лудогорец с Десподов, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички