Два български отбора са елиминирали Ференцварош и един път служебно

Лудогорец изтегли възможно най-тежкия жребий още в първия предварителен кръг на Шампионска лига, като се падна с най-големия унгарски тим “Ференцварош”. Този сезон клубът, който има 30 титли в историята си, става на 110 години. Първият мач е в Будапеща, а реваншът - в Разград.

Български отбор е елиминирал само два пъти Ференцварош, и то служебно. Унгарците и Рух (Хожув) отказват да излязат срещу Левски и Динамо (Киев) в първия кръг за КЕШ през 1968 г. Още следващия сезон те елиминират ЦСКА в същия турнир след 4:1 и 1:2.

Изтеглиха съперника на Лудогорец в Лига Европа при евентуално отпадане от Ференцварош

Отборът на Лудогорец ще има не лека задача в първия предварителен кръг на Шампионска лига, където ще се изправи срещу шампиона на Унгария Ференцв...

През 1977 година Марек записва една от най-епичните си победи в историята, като размазва унгарците с 3:0 - в Дупница, а след това пада с 0:2, но съперникът е елиминиран за купата на УЕФА, припомня "24 часа". През следващия сезон по абсолютно същия начин унгарците са елиминирани от Локо (Сф). И през 1991 г. те елиминират Левски” с 4:1 и 3:2. На 27 юни Ференцварош има контрола с ЦСКА в Австрия, като със сигурност там ще има и човек от Лудогорец.

Повече подробности за унгарския първенец - вижте в този материал на Sportlive.bg.

Още по темата

Please select answer!