Дунав (Русе) с гръмка победа срещу Славия в София в двубой с 8 гола


Дунав (Русе) с гръмка победа срещу Славия в София в двубой с 8 гола
Снимка: Официален сайт на Черно море

1407 0

Отборът на Дунав (Русе) постигна гръмка победа срещу отбора на Славия с 3:5 на стадиона в Овча Купел. Това е първа победа като гост за русенци от близо година насам, а и също така това е най-резултатната им победа след завръщането им в елита на българския футбол. Славия е с 35 точки на второ място в групата, а Дунав е на трета позиция с 25 точки.

Още през първата част двата отбора си отбелязаха 4 гола, като гостите шокираха с бързи два гола. Иса откри в 14-ата минута, след като се възползва от отбита топка. В 26-ата минута Илия Мунин засече центриране от ъглов удар на Красимир Станоев и направи бързо резултата 2:0.

"Белите" все пак успяха да върнат едно попадение в 41', след като Ради Кирилов се разписва със страхотно воле. Той бе намерен на далечната греда от Славчо Шоколаров. Още в следващата атака на Дунав обаче Ковачев се разписва, след като Иса го намери на чиста позиция след контраатака.

Почти веднага след подновяването на играта домакините върнаха още един гол, след като реферът отсъди дузпа, а Чунчуков бе точен от бялата точка. Отново обаче бърз-бързо русенци отново възвърнаха убедителната си преднина, след като Ковачев се възползва от подаване на Исаевски. В 61-ата след бърза атака на Дунав Драгош Фирцулеску в завърши с диагонален удар, като топката първо се удари в гредата, след което влезе и в мрежата. В края на двубоя Ради Кирилов вкара третия гол за домакините и оформи крайното 3:5.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички