Дончо Донев: Добрите таланти са много в България


Дончо Донев: Добрите таланти са много в България
Снимка: БГНЕС

977 0

"Добрите таланти са много в България, за съжаление, когато малко поотраснат, 14-15 години, от там нагоре започват проблемите." Това сподели Дончо Донев, след като за 16-та поредна година бяха отличени най-талантливите млади футболисти по програма "Децата и футболът" на Асоциацията на българските футболисти (АБФ)

16 млади играчи от цялата страна бяха отличени за представянето си в турнирите от програмата, проведени от началото на годината, предаде БГНЕС.

"Над 80 хиляди деца са минали вече през тази програма за 16 години. Над 300 турнира са се провели на територията на цялата страна. Стигнали сме до почти всички краища на България. Аз се надявам, че това, което правим, ще има някаква полза. Доста от момчетата, които започнаха от нашите турнири, вече играят в "А" група, някои са и в чужбина", сподели председателят на АБФ Дончо Донев.

По думите му, след като децата поотраснат приоритети им се променят, за тях не е само футбола, както е на 12-13 години. "На преден план излизат други удоволствия, други неща, които на доста от тях им пречат. Ако успеят техните семейства и техните треньори да се справят с този проблем, смятам, че успехите пред тях предстоят", допълни Донев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички