Домусчиев поиска нов национален стадион в София, Фандъкова каза: "Може би"


Домусчиев поиска нов национален стадион в София, Фандъкова каза: "Може би"
Снимка: БГНЕС

2411 0

София трябва да има нов модерен национален стадион, който да отговаря на всички изисквания на ФИФА И УЕФА и да е извън центъра на града. Около тази позиция се обединиха собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя покани бизнеса на среща, за да представи проектобюджета на столицата за 2017 г.

"Нов национален стадион е тема, за която си струва да се помисли. Дори Македония има по-хубав стадион, да не говорим за Румъния. Истината е, че ако не беше авторитетът на председателя на БФС Борислав Михайлов в УЕФА, отдавна да са ни забранили да играем на Националния стадион „Васил Левски", защото той не отговаря на никакви изисквания", заяви Домусчиев.

Той подчерта, че успехите на Лудогорец в Европа са положителни и за София, защото идват чужденци, а това са приходи за града и бизнеса.

"Направихме голяма спортна зала в София, може би трябва да се помисли и за нов национален стадион", каза Фандъкова.

Тя възложи на главния архитект Здравко Здравков, който също присъства на срещата, да потърси подходящи терени. А от бизнеса предложиха да се мисли вариант за публично-частно партньорство за изграждане на футболната арена. Общината евентуално би могла да предостави терен, ако има подходящ, но трябва да се намери инвеститор. Можело да се търси и държавен имот, пише "24 часа".

В последните години София предлага няколко терена за нов национален - първо до летището, а след това в района на 4-и километър, близо до "София тех парк".

Последно немски инвеститори щяха да строят нов национален стадион на мястото на този на "Славия", но проектът беше замразен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички