Джугански обеща: Йорданов ще получи сурово наказание


Джугански обеща: Йорданов ще получи сурово наказание

2022 0

Шефът на Съдийската комисия Никола Джугански разкри, че ще бъде наложено сериозно наказание на рефера Георги Йорданов. Той допусна фрапантни грешки в дербито между Лудогорец и ЦСКА, като най-очевидната бе неотсъденият фаул и червен картон за бруталния удар на Козмин Моци с крак в ребрата на Стефан Николич.

"Последствия със сигурност ще има. Съдиите са видели, че са им спрени правата, но дали ще се събираме днес или утре, няма никакво значение. Комисията ще има заседание другата сряда", коментира Джугански пред "Тема Спорт".

"Иначе наказанието на самия футболист не зависи от нас. Ще видите какво ще решим за Георги Йорданов, като се събере комисията. С една дума - сурово", обясни Джугански.

Той не се съгласи с твърдението, че се греши само в полза на Лудогорец.

"Покажете ми грешките, бъдете по-конкретни! Този мач между Лудогорец и ЦСКА го оставяме за разглеждане сега. Друго нещо покажете!", каза Джугански. След като за пример му бе дадена ситуацията с удара без топка на Кайсара в мача на "Армията" в редовния сезон, заяви: "Кога това? Ние коментирахме много тази ситуация, инструкторският панел даде отговор тогава. Отново казвам, че санкциите на самите футболисти не зависят от нас. Санкциите на терена зависят от съдиите, а след това от Дисциплинарната комисия. Когато са пропуснали нещо реферите, те са били наказани", добави шефът на съдиите.

Джугански посочи, че клубовете непрестанно оказват натиск на съдиите. "Това нещо е постоянно. Чрез медиите, чрез обаждания след мачовете, никога не е спирал и никога няма да спре натискът срещу съдийството. Аз гледам да поемам това нещо върху мен и да не отиват нещата върху арбитрите. Дотук три пъти съм подавал оставка и президентът ме убеждава, че когато той прецени, тогава ще ме освободи", заяви той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички