ЦСКА 1948 разпространи позицията си за проекта Европейска Суперлига


ЦСКА 1948 разпространи позицията си за проекта Европейска Суперлига
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1843 0

С публикация в официалния сайт на клуба, ръководството на ЦСКА 1948 изказа своята позиция относно т.нар. Европейска Суперлига.

Позицията на ЦСКА 1948

"Червените" са категорично против и обясняват: "Светът на футбола се отдалечи от годините на Суперлигата и прогресивните реформи ще продължат".

Още: Продължават да лъжат за ЦСКА и Левски: Замесиха гранд със Суперлигата

"За малка държава като България и клубовете в нея, участието в евротурнирите, които са под егидата на УЕФА, е от огромно значение за всички свързани с българския футбол, заради солидарните плащания, които си разпределят родните клубове", допълват от Бистрица.

Ето какво гласи цялата публикация на ЦСКА 1948:

"Като член на Европейската клубна асоциация, футболен клуб ЦСКА споделя становището за днешната тиражирана информация, относно проекта за Суперлигата.

“Европейската клубна асоциация (ECA), представляваща близо 500 професионални футболни отбора в цяла Европа, отбелязва решението, издадено днес от Европейския съд.

Още: Суперлигата обяви формата си! Има прилики, но и разлики с европейските клубни турнири (ВИДЕО)

За да бъде напълно ясно, решението по никакъв начин не подкрепя или одобрява какъвто и да било вид проект за Суперлига.

След като правният случай беше повдигнат преди две години, вече са въведени съществени прогресивни реформи в управлението на футбола в Европа и по света, включително нови правила на УЕФА за предварително одобрение на състезанието; и по-конкретно, реформите в съответствие с Меморандума за разбирателство и Съвместното предприятие на ECA с УЕФА и ФИФА (подписани през септември и март тази година). Чрез ECA, клубовете вече днес са в основата на вземането на решения по отношение на състезанията, в които участват.

Кратко казано, светът на футбола се отдалечи от годините на Суперлигата и прогресивните реформи ще продължат.

Най-важното е, че футболът е социален договор, а не правен договор - всички признати страни на европейския и световен футбол - конфедерации, федерации, клубове, лиги, играчи и фенове - стоят по-единни от всякога срещу опитите на някои лица, следващи лични интереси, да подкопаят основите и основните принципи на европейския футбол.

Още: Манчестър Юнайтед с твърда позиция за Суперлигата, в Испания също скочиха на идеята

ECA ще продължи да работи с УЕФА, ФИФА и всички признати страни на футбола, за да развива играта позитивно и прогресивно - основана на принципите на спортната меритокрация, включителността, откритата конкуренция и истинската солидарност. Тези принципи са в сърцето на ECA и в основата на Европейския спортен модел, от който всички нива на пирамидата извличат ползи и успех.”

За малка държава като България и клубовете в нея, участието в евротурнирите, които са под егидата на УЕФА, е от огромно значение за всички свързани с българския футбол, заради солидарните плащания, които си разпределят родните клубове".

Стойчо Младенов: Максималисти сме, побеждавали сме Лудогорец, защо не пак?

Разкритие: Не само Барселона, но и Реал Мадрид отчаяно се нуждае от финансовата инжекция на Суперлигата

Реакция от УЕФА: Централата заговори за солидарност и отново осъди Суперлигата

Шестте основни принципа на Европейската Суперлига, която получи зелена светлина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички