ЦСКА 1948 представи Любослав Пенев, той говори за раздялата си с ЦСКА


ЦСКА 1948 представи Любослав Пенев, той говори за раздялата си с ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3256 0

Любослав Пенев даде първата си официална пресконференция като треньор на ЦСКА 1948, като пред журналисти той говори за целите на отбора за следващия сезон. Специалистът говори и за случката с ЦСКА преди почти година. 

Пенев разкритикува интервюто на Гриша Ганчев, в което собственикът на "червените" отговори на въпросите на феновете, като го нарече "режисирано", подкрепи запалянковците и обяви виновниците:

"След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Това е точно и ясно. Да се връщам ли назад 10 месеца? Аз бях изгонен! Така са преценили - така са направили. Аз съм професионалист, обичам да работя. 

Преди 10 месеца някой защити ли ме? В 12 през нощта, защото там важните решения се взимат между 12 и 3 през нощта. След като не ме искат, аз се оправям сам. Никой не ме е издържал.

Няма никакво огорчение, всеки си носи отговорност. И преди 3 години, и преди 10 месеца направих невъзможното. Свършил съм си по най-добрия начин работата. Когато поех отбора имахме само 9 дена за подготовка. 

С ЦСКА взехме Купата, класирахме се за Европа, подобаващо завършихме в първенството. След това инерцията се загуби, нормално е.

Футболистите не трябва да се закачат, защото това са същите футболисти отпреди 10 месеца, освен някои изключения. Вина носят треньорът и помощниците му. 

При мен няма огорчение, аз съм сигурен във възможностите си", завърши Пенев по темата с отбора на "Българска армия"

"Клубът иска да се развива, да играе професионален футбол. Това е най-важното в момента. Целите на ръководството са високи, а моите още по-високи. Винаги си поставям високи цели, във всеки един отбор. Ако не се получи продължаваме напред и следващата година ще имаме прекрасни резултати.

Много е късо времето за подготовка, целите са ни високи, ще се борим за тях. От днес започваме медицински прегледи, след това отиваме на подготовка в Банско, това е което мога да кажа до момента. 

Няма да се отказваме от развитието в школата и да има българи в първия, втория и третия отбор. Имаме екип, който се занимава професионално с привличането на нови футболисти и ще имаме високи изисквания към тях.

Договорът ми е за две години, но с повече правомощия свързани с втория и третия отбор, включително и школата на клуба.", завърши опитният треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички