ЦСКА 1948 и Арда изпратиха есенния полусезон с гол, червен картон, две греди и пропуска на сезона (ВИДЕО)


ЦСКА 1948 и Арда изпратиха есенния полусезон с гол, червен картон, две греди и пропуска на сезона (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

675 0

ЦСКА 1948 успя да надделее с минималното 1:0 у дома над Арда в последния мач от есенния полусезон в Първа лига. Победата за "червените" донесе попадението на Ивайло Чочев. "Червените" играха дълго време с човек по-малко, но това не им попречи да зарадват своите фенове с трите точки.

Развой на срещата

Резултатът бе открит още в 12-ата минута. ЦСКА 1948 получи правото да бие дузпа, след като Джелал Хюсеинов направи лош шпагат в гръб и препъна Емил Ценов. Реферът Васимир Ел-Хатиб посочи бялата точка, а решението му беше потвърдено от ВАР стаята. Зад топката застана капитанът на софиянци Ивайло Чочев. Неговият удар в центъра на вратата матира Господинов за 1:0.

"Червените" имаха шанс да удвоят резултата в 28-ата минута. Тогава топката бе пусната отдясно в наказателното поле. Ивайло Чочев я пропусна за връхлитащия зад него Педриньо. Бразилецът остана на почти празна врата, но вместо да вкара гол, той нацели десния страничен стълб и направи грандиозен пропуск. В 41' се стигна до първата добра възможност за Арда. След добре изпълнен свободен удар топката стигна до Лъчезар Котев, който от близка дистанция разтресе напречната греда.

В 58-ата минута "червените" останаха с десет души на терена, след като Стив Фуртадо получи жълт картон за нарушение в гръб. Това бе второто предупреждение за бранителя и така той бе принуден да напусне терена. До края на срещата домакините се отбраняваха много ефективно и не даваха шансове на Арда да пробие през линиите и да създаде нещо по-сериозно на терена.

Така с победата ЦСКА 1948 ще зимува на петата позиция с 35 точки в актива си - точно толкова, колкото има и Левски. Арда пък заема седмото място с 31 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички