Четири клуба от Първа лига, включително Левски, поевтиняха през месец декември


Четири клуба от Първа лига, включително Левски, поевтиняха през месец декември
Снимка: Оф. сайт на Левски

6924 0

Декември е време, в което футболните клубове се готвят за нови попълнения, за раздели с ненужни играчи или такива, чиито договори изтичат в края на сезона. На никого в ръководството не му е приятно да разбере, че трансферната стойност на играчите му намалява точно преди януарския прозорец. Но именно такава е ситуацията в 4 родни клуба от елита.

Левски се надява на трансфери, за да се спаси, но..

Сред тях е и грандът Левски, който разчита на изходящи трансфери, за да пооправи незавидното си финансово състояние. Оказа се, че само за месец декември цената на осмина от футболистите на Николай Костов.

Повече от петима от тях са титуляри. Става въпрос за Андриан Краев, Пламен Андреев, Роналдо, Рикардиньо, Цунами, Илиян Стефанов, Жереми Петрис и Николай Михайлов. Те са поевтинели с общо 1,3 милиона евро.

Кои още са на минус по трансферна стойност?

Това е довело до спад с 0,4% от стойността на Левски на трансферния пазар. На минус са още Слвия, Етър и ЦСКА 1948, като най-голям е спадът при "белите" - -3,9% за декември. При Етър е -0,9%, а при ЦСКА 1948 - 0,7%.

Поевтинелите играчи на Златомир Загорчич са Людовик Соареш, Кристиан Добрев, Иван Минчев, Виктор Генев и Емил Мартинов. При "червените" стойността на почти всиччки е паднала между 1-ви и 30 декември. Изключения са само Педриньо, Елитон, Георги Русев и Ивайло Чочев. А ето кои звезди от Първа лига поевтиняха най-много за 2023 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички