Черно море влезе в шестицата след успех на "Бончук"


Черно море влезе в шестицата след успех на "Бончук"

1086 0

Отборът на Черно море продължава успешното си представяне в "А" група, след като постигна четвърта победа в последните си пет мача. "Моряците" надделяха с 3:1 над аутсайдера Марек с голове на Стенио, Коконов и Миро Манолов. За домакините точен бе Кристиян Петков.

Успехът вкара варненския тим временно в топ 6. "Моряците" имат 21 точки - колкото и Ботев (Пд), но са с по-добра голова разлика. Марек пък записа втора поредна загуба в шампионата и остава на незавидното предпоследно място.

След динамично начало Черно море показа защо е дошъл на стадион "Бончук". Още в 12-ата минута възпитаниците на Никола Спасов успяха да поведат в резултата, след като Стенио, оставен непокрит в пеналта, засече прострелно центриране отдясно от вратарското поле и прати топката в мрежата на Михайлов. Марек можеше да се върне в мача 14 минути по-късно, след като Пиргов се размина с топката след изпълнение на пряк свободен удар. Виячки и Кръстовчев обаче се сблъскаха комично и не можаха да отправят удар.

Черно море продължи да владее инициативата, докато домакините трудно успяваха да градят качествени атаки. Въпреки това пред тях се откри отлична възможност в 40-ата минута - Мартин Димитров атакува отляво, намери непокрития Кръстовчев, който отправи удар, но Пиргов изби в корнер. Гостите от Варна не се отказаха да търсят гол на успокоението преди почивката. Те успяха да се възползват от грешка на съперника при изнасянето на топката - Коконов отне, нахлу в пеналта и с удар в долния ъгъл удвои преднината на Черно море.

Още в началото на второто полувреме Марек успя да се възползва от настъпилото спокойствие в редиците на "моряците" след постигнатата преднина и да намали изоставането си. В 48-ата минута влезлият като резерва Кристиян Петков реализира за 1:2, след като топката попадна на главата му след центриране на Кръстовчев. Черно море се мобилизира и успя отново да дръпне с два гола. В 61-ата минута Миро Манолов се възползва от грешка на Марек и от границата на наказателното поле с мощен удар разстреля Михайлов за 3:1. Гостите можеха да стигнат до още по-убедителна победа, но в 86-ата минута мерникът на Симеон Райков му изневери.

СТАТИСТИКА

Мач от 15-ия кръг на "А" група

МАРЕК - ЧЕРНО МОРЕ 1:3

0:1 Стенио 12'

0:2 Коконов 45+1

1:2 Петков 48'

1:3 Манолов 61'

Състави:

Марек: 1. Емил Михайлов, 14. Милен Лахчев, 3. Емил Виячки, 19. Димитър Андонов (79' Димитър Димитров), 13. Борислав Николов, 10. Димитър Петков, 20. Димитър Илиев, 8. Мартин Димитров (46' Йошев), 7. Марио Близнаков (46' Петков), 10. Еньо Кръстовчев, 11. Крум Бибишков

Треньор: Тенчо Тенев

Черно море: 26. Илко Пиргов, 4. Михаил Венков, 6. Кирил Котев, 25. Сашо Александров, 18. Марчин Бургхард (90' Атанасов), 10. Марк Клок, 7. Бекир Расим (46' Станчев), 8. Стенио, 17. Иван Коконов, 19. Матиа Курьор (52' Райков), 20. Мирослав Манолов

Треньор: Никола Спасов

Жълти картони: Александров 35', Близнаков 36', Йошев 64'

Червени картони: Няма

Съдия: Мартин Александров

Стадион: "Бончук", Дупница

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички