Черно море свали треньора на Пирин от рейса


Черно море свали треньора на Пирин от рейса

1199 0

Черно море удари с 1:0 последния Пирин в мач от 10-ия кръг на "А" група. По този начин "моряците смалиха от автобуса на гостите треньора им Неделчо Матушев. Той обеща да подаде оставка и да не се прибере с отбора в Благоевград при провал във Варна. "Орлетата" продължават без победа в елита, а пред седмицата отпаднаха и за Купата на България след загуба с 0:1 от Несебър

Домакините поведоха с гол на Симеон Райков в 13-ата минута. Пападението падна след безумна грешка на защитата на Пирин. Антон Костадинов се хвърли да пресече подаване на Бижев към Живко Петков. Намесата му се превърна в извеждащ пас за Симеон Райков в наказателното поле, а бившият играч на "Левски" без проблем вкара с нисък шут в близкия ъгъл.

В 21-ата минута Симеон Райков пробва късмета си от фаул. Топката бе заложена на около 27-28 метра по диагонал спрямо вратата, но шутът на крилото излетя високо в аут.

Курьор се промъкна покрай Тодор Траянов и Дюлгеров в 32-ата минута, влезе в наказателното поле и пробва центриране. Стилиян Николов обаче съумя да изчисти пред вратарското поле.

Дълъг пас на Паланков намери Живко Петков в наказателното поле в 40-ата минута. Таранът овладя технично, обърна се и стреля от около 13-14 метра. Попев обаче подложи тялото си и топката излезе в корнер.

Второто полувреме започна с принудителна смяна в състава на Черно море. Стенио влиза на мястото на контузения Марк Клок.

Пропуск за Черно море в 51-ата минута. Бижев овладя с гръб към вратата, обърна се и копна топката наляво за Симеон Райков. Той шутира силно в близкия ъгъл от около 9-10 метра. Красимир Костов боксира в корнер.

Звездата на гостите Маркиньос пропусна да изравни в 58-ата минута. Тони Тасев още с първото си докосване до топката преодоля двама играчи на домакините отляво, влезе в наказателното поле и изкара топката за Маркиньос. Непокрит на около 7-8 метра бразилецът шутира право в Китанов, който изби.

В 64-ама минута футболистите на Пирин наобиколиха съдията с искане за втори жълт картон на Бижев след два поредни груби фаула на нападателя. До официално предупреждение обаче не се стигна.

Пирин пропусна уникален шанс да изравни 3 минути преди края на редовното време. Мартин Тошев центрира по тревата във вратарското поле, а на далечната греда последователно с топката се разминаха Маркиньос и Юлиян Попев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички