Черно море катастрофира тежко в Беларус и приключи с Европа


Черно море катастрофира тежко в Беларус и приключи с Европа

1409 0

Безславно приключи тазгодишното участие на Черно море в турнирите. Носителят на купата на България игра безлично и напълно заслужено загуби с 0:4 гостуването на Динамо (Минск), който с общ резултат 5:0 продължава в третия квалификационен кръг на Лига Европа. За краха на "моряците" роля изигра и факта, че тимът беше с човек по-малко цяло второ полувреме.

Домакините създадоха първото си положение за гол още в 4-ата минута, когато Бегунов уцели гредата. Въпреки това нищо не предвещаваше подобен разгром за Черно море. Българите застрашиха за пръв път съперниковата врата едва в 36 минута. Симеон Райков шутира от фаул, но вратарят Кутор спаси.

Динамо стигна до гол в 41-ата минута след блестящо изпълнение на пряк свободен удар на Владимир Коритко. В заключителните секунди на частта Тодор Паланков беше изгонен за втори жълт картон, след като повали откъсващия се съперников футболист на границата на наказателното поле.

В началото на втората част Матия Курьор беше изведен сам срещу вратаря на домакините, но стреля в тялото на Гутор. С това на практика приключи всичко по-интересно, което Черно море сътвори в мача. А в оставащото време зрителите наблюдаваха рецитал на тима от Минск.

В 59-ата минута бомба на Адамович от над 20 метра спря в мрежата зад Чанович за 2:0. Бечирай добави още два гола в последните 4 минута. Първо в 86-ата той разстреля вратаря Чанович от границата на пеналта за 3:0, а в добавеното време направи резила на "моряците" пълен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Без промени в състава, в сравнение с първия мач срещу Динамо Минск, излезе Черно море за реванша в Беларус.

Домакините можеха рано да поведат в резултата. 4 минути след началото удар на Роман Бегунов от 12,13 метра се отби от гредата. Малко след това вратарят на Черно море Чанович отрази шут на Коритко, а в 12-ата минута Расадкин излезе сам срещу Чанович, но си повече дълго топката и сърбинът я улови.

Двубоят продължава равностойно, без сериозни опасности пред двете врати...до 36-ата минута, когато Симеон Райков си изпроси пряк свободен удар. Изстрелът му попадна в очертанията на съперниковата врата, но Александър Гутор се намеси добре и извади топката в корнер. Малко след това Динамо имаха шанс да вкарат. Ненад Адамович се измъкна зад защитата на варненци, но вместо да стреля или да подаде вляво, където имаше негов съотборник, той се засуети и ударът му бе блокиран от Чанович.

Динамо повежда в резултата с гол на Владимир Коритко в 41-ата минута! Той изпълни перфектно фаул и направи безпоможщен вратаря на "моряците".

В 44-ата минута се наложи Чанович да излиза извън наказателното си поле и да чисти топката с шпагат преди тя попадне в нападателя Бечирай, който оставаше сам срещу стража. Секунди след това Тодор Маланков беше изгонен. Той получи втори жълт картон за нарушение на границата на наказателното поле.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Уникален пропуск на Матия Курьор в 48-ата минута. Той беше изведен сам срещу вратаря на домакините, но стреля в тялото на Гутор. Домакините отговориха с бърза контра, при която след рикошет топката стигна до голмайстора Коритко, който обаче стреля покрай вратата.

Втори гол за Димнамо в 59-ата минута. Бомба на Адамович от над 20 метра спря в мрежата зад Чанович. Сега вече Черно море се нуждае от минимум три гола, за да продължи, задача, която изглежда непосилна, с оглед факта, че българите са и с човек по-малко.

Окрилени от добрия аванс, домакините продължават на нападат. В 72-ата минута играчите на Динамо поискаха дузпа за игра с ръка на Дани Георгиев, но реферът посочва само корнер.

В 85-ата минута опит на Курьор да намери свой съотборник в наказателното поле беше пресен от вратаря Гутор. Домакините отговориха с ново попадение. Бечирай беше изведен срещу Чанович, и разстреля вратаря от границата на пеналта за 3:0.

Отново Бечирай вкара четвъртия гол за Динамо, след като се разходи между защитата на Черно море, и шутира покрай близката греда.

СЪСТАВИ

ДИНАМО МИНСК - ЧЕРНО МОРЕ 4:0 (1:1 в първия мач)

ДИНАМО МИНСК: Александър Гутор, Максим Витус, Мохамед Ел Мунир (59 -Александру Неаца) , Сергей Политевич, Умару Бангура, Роман Бегунов, Никита Корзун, Владзимир Коритко (88 - Воронков), Ненад Адамович (62 - Артьом Биков), Глеб Расадкин, Фатош Бечирай.

ЧЕРНО МОРЕ: Александър Чанович, Михаил Венков, Стефан Станчев, Мамуту Кулибали, Тодор Паланков, Марчин Бургхард (46 - Стенио), Марк Клок (46 - Даниел Георгиев), Мехди Бурабия, Симеон Райков, Матиа Курьор, Вилиян Бижев (65 - Андреас Васев)

Червен картон: Паланков (45)

Съдия: Анатолий Жабченко (Украйна)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички