Черно море изпраща страхотния сезон с победа, Алекс Колев стана голмайстор на Първа лига! (ВИДЕО)


Черно море изпраща страхотния сезон с победа, Алекс Колев стана голмайстор на Първа лига! (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

734 0

Черно море изпраща страхотния сезон 23/24 с победа, след като удари Крумовград удома с 3:1. Въпреки това гостите също имат поводи за радост - звездата им, Алекс Колев, вкара безценен гол през първата част, който го направи едноличен победител в класацията за Голмайстор на Първа лига с общо 15 попадения. Негов подгласник стана Руан Круз от Лудогорец с 14, а трети е съотборникът му Куадо Дуа с 13.

Обрат за Черно море!

В началните минути домакините имаха две добри възможности, но първо шут на Илиан Илиев - младши бе блокиран от защитник, а след това Макенджиев спаси удар на Николай Златев. Крумовград отговори с изстрел на Алекс Колев, който обаче също бе спрян от противников бранител.

Още: Първа лига НА ЖИВО: Локомотив Пловдив - ЦСКА 0:0, начало на срещата!

Десетина минути по-късно звездата на гостите успя да се разпише. Вячеслав Велев центрира отляво, топката бе неудобна за Колев, но той все пак успя да я овладее и да разстреля Иван Дюлгеров.

Илиан Илиев

В 34' обаче Васил Панайотов възстанови равенството след сериозна доза късмет - негов не особено силен удар се отби в защитник на Крумовград и остави безпомощен Макенджиев. Малко преди края на полувремето "моряците" можеха и да поведат, но Атанас Илиев бе блокиран от защитник в последния момент.

След почивката темпото поспадна и с изключение на едно пропуснато положение от Златев в началото, опасните ситуации пред двете врати почти липсваха. 

Още: С човек по-малко Левски сложи край на черна серия срещу Лудогорец и изпрати Николай Михайлов и Николай Костов подобаващо (ВИДЕО)

Въпреки постния футбол, видяхме още два гола към края на срещата. В 74' Влатко Дробаров стреля на сантиметри над напречната греда, а малко след това Дани Мартин бе по-точен - Цветомир Панов центрира отдясно и испанецът се разписа с глава.

В 86' бе сложена и точка на спора - Мазир Сула проби по десния фланг, влезе навътре и от границата на наказателното не остави шансове на Макенджиев, фиксирайки крайното 3:1.

Илиан Илиев за националния отбор на България: Искаме да накараме хората отново да повярват в нас

Ключов играч на Илиан Илиев може да стане поредният от Първа лига, който акостира в Русия

Прогнозират, че само Лудогорец ще пробие в евротурнирите през сезон 2024/25

Алекс Колев не изключи трансфери от Крумовград към Левски: За себе си, Генчев и още 3-ма играчи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички