Черно море изля гнева си от Лудогорец над набрал инерция опашкар, изпревари Левски (ВИДЕО)


Черно море изля гнева си от Лудогорец над набрал инерция опашкар, изпревари Левски (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

8440 0

След загубата от Лудогорец Черно море се върна на победния път с класически резултат 3:0 в Първа лига. Варненци, които бяха насъбрали доста гняв и недоволство след срещата с "орлите", изляха насъбраното у дома срещу Септември София, който бе в серия от две победи срещу тимове като Берое и Ботев Пловдив.

"Моряците" събраха 39 точки и се качиха поне временно на 5-ото място, като изпревариха Левски и Славия. Септември пък остава 11-и с 22 точки - 4 по-малко от 10-ия Ботев Пловдив.

Домакините от Варна напълно заслужено спечелиха срещата, след като създадоха далеч повече пред вратата на опонента, въпреки че притежанието на топката бе изравнено 54% срещу 46%.

Много им помогна фактът, че откриха още в 4-тата минута, когато Исмаил Иса се справи технично срещу Иван Арсов и поднесе на тепсия гола за Мазир Сула. През първото полувреме падна още едно попадение, след като този път самият Иса вкара след подаване от Арлинд Дакай.

Каквито и надежди да са имали поне за точка в двубоя, играчите на Септември бяха прекършени в 68-ата минута, когато Сула центрира от ъглов удар, а Влатко Дробаров успя да засече топката и оформи крайния резултат.

Така след като 2018-а завърши с две победи за Септември от това съперничество, настъпи прекъсване от 4 години поради отсъствието му от елита. Откакто се завърна, не успя да победи "моряците" и в двата мача - равенство 0:0 и загубата с 0:3.

След паузата за националните отбори - в следващия кръг Черно море гостува на предпоследния Хебър (09.04), а Септември София има нова визита - на Локомотив Пловди (07.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички