Черно море изхвърли Локо (Пд) от Купата на България, Курьор блести в прощалния си мач


Черно море изхвърли Локо (Пд) от Купата на България, Курьор блести в прощалния си мач
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

1174 0

Черно море се класира за 1/4-финалите на Купата на България след победа с 3:1 над Локомотив (Пловдив). Успехът на стадион "Тича" дойде след обрат, след като "смърфовете" поведоха в 37-ата минута с гол на Бирсент Карагерен.

В герой за "моряците" се превърна Матиас Курьор, който в последния си мач за тима успя да вкара 2 попадения - в 44' и 66', и да донесе успеха на варненския тим. Отборът, воден от Илиан Илиев, стигна и до трети гол в мача, но той бе отменен заради засада. И все пак, трети гол за варненци имаше и той бе дело на младия Ангел Ангелов в добавеното време на двубоя. 

Как се разви мачът:

Първата по-опасна ситуация в мача се случи в 9', когато Иван Дюлгеров се наложи да се намесва класно след фалцов удар на Димитър Илиев от наказателното поле. Около 30-ата минута Черно море пропусна страхотен шанс да открие резултата, след като Мазир Сула бе изведен сам срещу вратаря, но Хоркаш успя да избие с крак.

Последва по-силна игра за "моряците", но вмесо те да поведат, го сториха гостите. В 37' след пробив през центъра Зебли намери Йосип Томашевич отляво и той центрира в наказателното поле. Там Карагерен овладя, справи се със защитата и с прецизен удар се разписа за 0:1.

Радостта на "смърфовете" обаче не продължи дълго. Резултатът бе изравнен в последните минути на първата част, когато Мимито изведе Матиас Курьор и той стреля неспасяемо в близкия ъгъл за 1:1. Това бе последният мач с фланелката на "моряците" за футболиста от Мартиника.

Черно море стигна до пълен обрат в 66-ата минута на двубоя, а герой отново бе Курьор. Нападателят получи извеждащ пас отдясно и се възползва от неразбирателство в защитата на пловдивчани, чуквайки топката на празна врата в мрежата - 2:1!

Около 20 минути преди края на редовното време домакините вкараха и трети гол на Локомотив, който обаче бе отменен заради засада. Попадението беше на Алекс Фернандес, а засадата бе на Курьор. В 80' "моряците" обстреляха вратата на гостите от пряк свободен удар, но топката мина покрай вратата. Малко след това Хоркаш изби опасен изстрел на Мимито от границата на наказателното поле. Крайното 3:1 оформи младият Ангел Ангелов в добавеното време на двубоя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички