Черно море - ЦСКА: Нечия перфектна серия ще приключи на "Тича"


Черно море - ЦСКА: Нечия перфектна серия ще приключи на "Тича"
Снимка: Lap.bg

1518 0

Черно море приема ЦСКА в двубой, който може да даде някои отговори около челните места в класирането в Първа лига. И двата отбора имат по 45 точки, като заемат второ и трето място, а първият Лудогорец е със същият актив.

Черно море е перфектният домакин

Преди двубоя днес "моряците" могат да се похвалят с впечатляваща статистика у дома. В 10-те си домакинства през кампанията Черно море е спечелил впечатляващите 9 пъти и само веднъж е завършил наравно, като все още не познава вкуса на загубата във Варна, пише "Тема спорт".

Още: Черно море - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме ключовия мач от Първа лига?

Единственият отбор досега, който си тръгна с точки от "Тича" бе Локомотив Пловдив след 2:2 на 7 октомври.  В момента "моряците" се намират в серия от 4 победи вкъщи. Последното им поражение на „Тича“ бе дойде в последния кръг на миналия сезон, когато варненци вече бяха загубили шансове да се борят за европейска квота. Матиас Тисера донесе ключовата победа за Лудогорец с 1:0. Оттогава Черно море превърна своя стадион в крепост.

ЦСКА се представя по-добре като гост, отколкото като домакин

ЦСКА има повече точки като гост, отколкото у дома

Сега обаче за варненци предстои тест срещу най-добрия гост в елита. "Армейците" са спечелили 7 от 10-те си визити през кампанията и са загубили само една – срещу Лудогорец на "Хювефарма Арена". Именно в Разград през миналия сезон бе сложен край и на рекордната в историята на българския футбол серия от 11 победи далеч от дома.

През този сезон отново гостуванията държат ЦСКА в челото на класирането, тъй като вкъщи отборът е доста неубедителен. В таблицата, отнасяща се само за домакинствата, "армейците" са едва на пето място. След споменатото поражение в Разград отново наредиха 7 последователни победи, но в предпоследния есенен кръг направиха 1:1 със Славия в "Овча купел". Всеки от тези успехи обаче дойде извън София, докато ремито с белите бе в столицата, така че във Варна ЦСКА преследва осма поредна победа в провинцията.

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24: Дебютни голове радват феновете

Нито един от футболистите на Нестор Ел Маестро няма загуба на "Тича" с "червената" фланелка. Само Иван Турицов е останал от последното поражение във Варна през февруари 2019-а, но тогава той не взима участие в срещата. След това ЦСКА записва 4 успеха и 2 равенства при гостуванията си на Черно море. А организираните фенове на Черно море предупредиха тези на ЦСКА за евентуални "неприятни последици".

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: Етър отново се провали

ЦСКА има сериозен проблем, който им "лапна" над милион за минимален принос

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички