Черно мое взе своето срещу Славия


Черно мое взе своето срещу Славия

981 0

Черно море победи Славия с 1:0 в първия мач от 12-я кръг на А група.

"Моряците" изскочиха временно на четвъртата позиция в класирането, с 18 точки в актива си, а Славия остана със 16.

Това бе четвърта поредна победа на Черно море у дома в първенството, като в тези четири срещи тимът има само един допуснат гол.

Славия пък има само една победа в последните си седем мача.

В мач, лишен от много футболни достойнства, битката за всеки метър терен поне бе на лице, и нито един от двата отбора не се отказваше от опити да стигне до пълен актив от точки.

Внимателните действия в защита, и стабилните изяви на вратарите допринесоха за трудностите в атакуващ план, и логично един гол реши всичко.

Повечето ситуации в мача се случваха след центрирания, и именно след едно поредно такова бе реализирано и единственото попадение.

Най-чистото положение през първото полувреме бе за Черно море, след корнер - Марио Кирев изпусна топката, Мишо Венков игра с крак, но Стефан Велков изчисти от голлинията.

За гостите, Жереми Манзоро и Антон Карачанаков изпробваха различни прийоми да пробият стабилната отбрана на Черно море, но без успех. Варненци се задържаха трайно пред пеналта на гостите в края на полувремето, но реални голови ситуации нямаше.

Второто полувреме премина почти изцяло под доминацията на Черно море, без "моряците" да са изключително остри, но все пак владееха инициативата.

В 59-та минута Антон Карачанаков можеше да открие за Славия, след като изпълни отлично пряк свободен удар, но Георги Китанов спаси.

Финалният четвърт час отново принадлежеше на Черно море, и в 76-та минута опитите на домакините най-после дадоха резултат. След центриране от корнер, топката бе избита, стигна до Марк Клок на границата на пеналта. Неговият шут бе отбит от Кирев, но право на крака на Кулибали, който от два метра нямаше как да сгреши.

Вместо нещо да се радвижи от получения гол, Славия не успя да създаде нито едно чисто положение до края. Вместо това Вилиян Бижев и Михаил Венков имаха нелоши възможности да покачат аванса на Черно море.

Нападателят Матийо Мансе раздвижи малко нещата за "белите", но отправи само един по-опасен удар в последните минути, и Славия не успя да измъкне нищо от "Тича".

Така Черно море от своя страна ознаменува с победа своя мач №100 в А група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички