България успя да изненада Португалия, Владо Стоянов отново спря Роналдо


България успя да изненада Португалия, Владо Стоянов отново спря Роналдо

4298 0

България изненада Португалия и успя да запише победа като гост. Марселиньо отбеляза дебютния си гол за националите, с което донесе и победата с минималното 1:0.

Националният ни страж Владо Стоянов има основна заслуга за запазването на резултата, след като успя да откаже Кристиано Роналдо и компания. Стоянов отрази дузпа на португалеца в 65-та минута, което е втора спасена  в неговата кариера, първата бе с екипа на Лудогорец.

Първо полувреме

Очаквано съставът на Португалия започна да атакува още в първите минути и рано записаха в актива си удари към вратата на Владо Стоянов.

Още в 3-та минута Нани излезе сам срещу вратаря, но Стоянов показа добър рефлекс и изби топката. Роналдо също имаше 2 положения, които бяха отразени от българския страж. В 9-та  минута звездата на португалския тим записа сериозен пропуск. Нани центрира за Роналдо, който обаче би силно над вратата.

В 12-та минута националите ни за първи път имаха възможността да стрелят към противниковата врата. Ивелин Попов обаче центрира почти от аутлинията, а след това Пепе игра рисково в собственото си наказателно полето и срещна проблеми при връщането на топката към вратаря Лопеш.

6 минути по-късно Ивелин Попов получи правото да изпълни пряк свободен удар, но португалският страж успя да отрази.

Марселиньо се разписа в първия си мач за националния отбор. Той успя да финтира двама в наказателното поле, след което стреля по диагонала и отбеляза за 0:1.

Отново Роналдо и Нани не успяха в следващите минути да изравнят резултата. След изпълнение на фаул Роналдо стреля към вратата от близо 30 метра, но Стоянов отново показа блестящ рефлекс. В рамките на 1 минута и двата отбора изпуснаха страхотни възможности.

Първо португалците чрез Нани, който пред празна врата, вместо да отбележи, прати топката над гредата. Секунди след положението, Пепе успя да предотврати гол на националите ни, тъй като топката стигаше до Митко Рангелов, който бе пред вратарското поле.

Второ полувреме

Националите ни започнаха с хубава атака второто полувреме. Ивелин Попов успя да навлезе в наказателното поле, след което подаде топката на Мишо Александров, който с удар от движение прати топката над гредата.

Минути след това Роналдо записа пореден пряк свободен удар, който макар не много убедително бе отразен от Владо Стоянов.

В 65-та минута Стоянов успя да отрази дузпа на Роналдо. Това се случва за втори път в неговата кариера, след като веднъж спря нападателя, но с екипа на Лудогорец. След слаба проява на Николай Бодуров, който вдигна високо ръцете си и срещна топката, реферът отсъди дузпа за Португалия.

След като Роналдо не успя да реализира дузпата, при добавката топката също мина покрай вратата. Остана съмнение дали националния ни страж направи няколко крачки далеч от голлинията си.

10 минути преди края Нани записа още един невероятен пропуск. Елисеу центрира, но Нани отново не намери целта, а изпрати топката над вратата.

Минути преди края Владо Стоянов окончателно отказа Роналдо, след като отрази този път центриране с глава на португалеца.

Стартови състави:

България: Владислав Стоянов, Страхил Попов, Александър Александров, Николай Бодуров, Живко Миланов,Светослав Дяков, Ивайло Чочев, Михаил Александров, Марселиньо, Ивелин Попов, Димитър Рангелов

Португалия: Антони Лопеш, Бруно Алвеш, Пепе, Елизеу, Жоао Марио, Виейриня, Рафа, Вилиам Карвальо, Нани, Кристиано Роналдо, Адриен

Преди мача

Българският национален отбор гостува на Португалия, което ще бъде първа проверка за възпитаниците на Ивайло Петев от началото на годината. С оглед на това, че за поредна година националите ни пропускат голям форум, то в контролата срещу Кристиано Роналдо и компания ще имат възможността да се докажат срещу именит противник.

Проверката срещу класен съперник е част от стратегията на БФС за каляване на тима преди стартиращите през есента тежки световни квалификации в група с кошмарните за нас Холандия, Франция, Швеция.

В последния момент стана ясно, че най-опитният състезател сред играчите на Португалия - защитникът Рикардо Карвальо, няма да играе в контролата. Според информациите голямата звезда на португалския отбор Кристиано Роналдо ще започне титуляр в срещата.

За националния ни тим се очаква да дебютира Марселиньо, който вече има правото да се състезава за България.

Двубоят е част от подготовката на иберийците за предстоящите европейски финали във Франция през лятото.

Мачът е тази вечер от 22,45 часа на стадион „Магаляеш Песоа“ в Лейрия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички