България продължава напред за Евро 2016, но до 19 години


България продължава напред за Евро 2016, но до 19 години

1378 0

Крайно драматично и с огромна доза късмет националният отбор на България до 19 години се класира за Елитния кръг на Евро 2016. Младежите ни успяха да стигнат до 3:3 при гостуването си на Кипър, което ги класира напред, предаде Тема "Спорт".

В герой за нашите се превърна Александър Георгиев, който вкара два гола и подаде за третия, дело на Божидар Краев. Нашите момчета показаха характер, след като изостанаха с 0:1, а по същото време Полша губеше с 1:2 и това означаваше, че сме на четвърто място в групата т.е. аут от следващата фаза. Тогава Краев изравни и нещата потръгнаха, макар домакините да поведоха пак веднага след почивката. Отговорът ни беше два гола на Георгиев и макар Кипър да изравни, след като изпуснахме да направим 4:2, все пак и Полша стигна до 2:2 в мач без значение за тях и така феърплеят на поляците класира нашите напред.

Равенството означава, че нашите момчета събират четири точки и са втори в групата, която се печели от Полша със седем пункта. Люксембург също събра четири точки, но заради нашата победа с 2:1 в директния мач ние отиваме напред.

Жребият за елитния кръг ще се тегли на 3 декември, а мачовете ще се проведат през май и юни догодина. Европейското първенство е от 11 до 24 юли в Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички