България е лидер на Балканите по брой на чуждестранни треньори в елита


България е лидер на Балканите по брой на чуждестранни треньори в елита
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

828 0

България е лидер на Балканите по чуждестранни треньори в елита, съобщава „Мач Телеграф“. През изминалия сезон беше поставен и друг рекорд - малко над 40% от всички играли футболисти бяха чужденци (176 от 439 общо), а този рекорд се очаква да падне през предстоящата кампания. Но нека се върнем към треньорите.

Новият сезон в Първа лига ще започне с 6 специалиста, които не са българи - Анте Шимунджа (Лудогорец), Саша Илич (ЦСКА), Азрудин Валентич (Ботев), Златомир Загорчич (Славия), Славко Матич (Септември) и Фулвио Пеа (Хебър).

По този начин рекордната бройка от 6-ма чуждестранни наставници изравнява тази от сезон 2008/09. Тогава треньорите от чужбина бяха Драголюб Симонович (Сливен), Драган Канатларовски (Локо Пд), Драгомир Окука (Локо Сф), Слоботан Сташевич (Спартак Вн), Наджи Шенсой (Беласица) и Стевица Кузмановски (Славия).

България е лидер по този показател на Балканите, като единствено Гърция има равен брой чуждестранни треньори като нас. Ако отправим поглед и към други от балканските страни ще видим, че Сърбия разчита изцяло на свои кадри, като същото важи за Албания и Северна Македония. В Румъния легионерите са двама, а по трима са чужденците в Босна, Словения и Хърватия.

Вижте още: Кои са най-скъпите футболисти в Първа лига

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички