Българи окупираха комисиите на УЕФА


Българи окупираха комисиите на УЕФА
Снимка: БГНЕС

847 0

Българският футбол ще има рекордно присъствие в комисиите на УЕФА, стана ясно след първото заседание на новоизбрания Изпълнителен комитет на европейската централа в Прага тази седмица. Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов за втори пореден мандат е член на Изпълкома, а освен това е председател на Комисията по футзал и плажен футбол, както и заместник-председател на Футболната комисия.

Освен Михайлов обаче българският футбол ще има още цели 8 представители в различните комисии в периода 2015-2019 г.

Адвокатът Ивайло Ивков е член на Апелативната комисия на УЕФА, а вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и Михаил Касабов – съответно на Комисията за юношески и аматьорски футбол и Комисията “Хеттрик”. Атанас Фурнаджиев е член на комисията по маркетинг, а Емил Костадинов – на Комисията за развитие и техническа помощ. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов ще представлява България в правната комисия, а заместник-изпълнителният директор Павел Колев – в Комисията по статута на играчите, трансфери и агенти. България ще има и медиен представител от тази година, като в Медийната комисия ще членува Стилиян Шишков.

През тази година на конгреса на УЕФА във Виена Борислав Михайлов бе преизбран за член на Изпълнителния комитет за още 4 г. Месец по-късно България организира перфектно европейското първенство за юноши до 17 г. в Бургас, Стара Загора, Сливен и Созопол и получи висока оценка от УЕФА и отборите-финалисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички