Бургас е вариант за мача България – Малта


Бургас е вариант за мача България – Малта
Снимка: Иван Йочев

2749 0

В разговорите и размислите в очакване на наказанието от УЕФА, сред ръководителите на българския футбол се е родила идея дори за местене на евроквалификацията срещу Малта в Бургас.

Приемаме аутсайдера в нашата група Н на 16 ноември, като мачът е решителен. Не само с трите точки, които са задължителни за тима на Любослав Пенев, но и с поведението на публиката.

Очаква се УЕФА да ни пожали и да се разминем само с глоба за разменените етнически обиди и хвърлени факли в двубоя с Хърватия (0:1) на 10 октомври, пише "Труд". Точните измерения на санкцията се чакат на 13 ноември, когато дисципът на европейската централа ще обяви решение по случая “България - Хърватия”.

Но със сигурност ще сме на кота “последно предупреждение” и всяко провинение - било хвърлена снежна топка, запалена факла или дори единични маймунски звуци към играч на съперника, ще оставят националите на празен стадион за поне един мач. А следващото домакинство е срещу Италия през пролетта на 2015-а.

Освен “Васил Левски”, пред евроцентралата е заявен само стадион “Лазур” в Бургас. Да се премести двубоя там може и да се окаже късно, но със сигурност в идеята има логика - и без това посещаемостта на мачове срещу такива съперници в София е слаба.

БФС ще мисли варианти и за нова охранителна фирма на мачовете на националите. Договорът с досегашния изпълнител е прекратен, тъй като инцидентите с фенове на двубоите на България станаха традиция. Разглеждат се няколко оферти, решение ще има до мача с Малта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички